Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Απο την Ασφάλεια Λαμίας συνελήφθησαν δύο Αλβανοί διαρρήκτες που είχαν ρημάξει τα σπίτια και τους ξενώνες στη Δυτική Φθιώτιδα

Στην περιοχή του Δομοκού συνελήφθησαν απο αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας δύο ατομα που είχαν ρημάξει στις κλοπές σπίτια και αυτοκίνητα . Σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούσαν σωρεία καταδιωκτικών εγγράφων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ,διάπραξη ληστειών ,διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών ,εκβίαση και αλλα σοβαρά αδικήματα . Απο την πολύμηνη ερευνα της Ασφάλειας Λαμίας σε συνεργασία με το ΑΤ Σπερχειάδας προέκυψε οτι οι δύο  δράστες Αλβανικής καταγωγής 34 και 35 ετών αντίστοιχα  απο το Μάιο του 2016 είχαν διαπράξει  συνολικά 11 κλοπές-διαρρήξεις  σε σπίτια ,ξενώνες και  καταστήματα και 9 κλοπές αυτοκινήτων .  Οι δράστες επέλεγαν απομακρυσμένες περιοχές καθώς και σπίτια που οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν για να μην γίνονται αντιληπτοί απο τους κατοίκους και τους αστυνομικούς ,ενω για τη δράση τους χρησιμοποιούσαν  πάντα τα αυτοκίνητα που αφαιρούσαν εναλλάσσοντας μεταξύ τους  τις πινακίδες κυκλοφορίας .

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 34χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, εκκρεμούσαν:

  •  (10) Εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών,
  •  (3) Αποφάσεις για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, διάπραξη κλοπής και οφειλές προς το Δημόσιο,
  •  (2) Εντάλματα βίαιης προσαγωγής για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, απρόκλητη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και
  •  (5) Διατάξεις Προέδρων Εφετών της Επικράτειας.

Επιπλέον, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του Α’ Ανακριτή Αθηνών για διάπραξη ληστείας και εκβίαση, καθώς και Διάταξη του Προέδρου Εφετών Αθηνών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις ερευνες αξιοποιώντας ολα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει  οργάνωσαν επιχείρηση, κατά την οποία εντόπισαν τους δράστες να κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λάρισας, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρεθεί πριν από δύο ημέρες από τη Σαμαρίνα Γρεβενών

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Λαμίας ,ενω η ερευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί ολο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας .Οι ελεγχοι της αστυνομίας συνεχίστηκανκαι το τριήμερο των Χριστουγέννων .  

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά 22 άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερις  ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για κλοπή τσάντας από ημεδαπή, η οποία βρέθηκε στη κατοχή τους και κατασχέθηκε.

Τέσσερα  άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα , στη κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, μία ημεδαπή στη Χαλκίδα στη κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης, καθώς και ένας ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας,  στη κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα,  για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν (5.250) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, (78) λαθραία πακέτα τσιγάρων και ένα μαχαίρι.

Συνελήφθησαν 9  αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Στυλίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, δύο στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου,καθώς και ένας στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τρία  άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και  μια γυναίκα  στη Λαμία,  για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.