Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή της έκτισης της ποινής του

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για διακοπή της έκτισης της ποινής.

Να απορριφθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για προσωρινή αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας πρότεινε νωρίτερα η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημελειοδικείου Λαμίας Αγορή Παπακώστα . 

H εισαγγελέας Λαμίας, κατά την αγόρευσή της, ανέφερε ότι ο κρατούμενος αυτοβούλως υπέβαλε τον εαυτό του σε αυτή τη δοκιμασία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τις επιπλοκές στην υγεία του και ως εκ τούτου πρότεινε η αίτησή του να μη γίνει δεκτή ως μη βάσιμη.

 Σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως η διακοπή εκτισης της ποινής είναι μια εξαιρετική ρύθμιση στον κώδικα ποινικής δικονομίας και μπορεί να γίνει δεκτό ενα τέτοιο αίτημα μόνο σε δύο περιπτώσεις ,  οταν πάσχει απο βαριά και χρόνια ασθένεια και λόγω  σκληρής μεταχείρισης . Ακόμη και να γίνει δεκτό το αίτημα διακοπής εκτισης της ποινής , είπε η εισαγγελέας της εδρας , για να του παρασχεθούν οι αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες , προυπόθεση είναι ν αδιακόψει ο ιδιος ο κρατούμενος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας την απεργία πείνας . Στο δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας και ο γιατρός εντατικολόγος της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας Χρήστος Γεωργιάδης , ο οπόιος ανέφερε οτι διατρέχει αμεσο κίνδυνο η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα και μπορεί απο ημέρα σε ημέρα να καταλήξει αν δεν του δοθεί αμεση ιατρική φροντίδα . Σε ερώτηση της εισαγγελέως αν αυτή η ιατρική φροντίδα μπορεί να του δοθεί απο το Νοσοκομείου Λαμίας ο γιατρός απάντησε θετικά , υπο την προυπόθεση φυσικά οτι ο ασθενής θα διακόψει την απεργία πείνας .

    

randomness