Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αποστόλης Καραναστάσης : ''Οι σκέψεις είναι ελεύθερες , το φρόνημα δεν φυλακίζεται ''

Οι σκέψεις είναι ελεύθερες – το φρόνημα δεν χειραγωγείται και δεν φυλακίζεται τονίζει στο μηνυμά του για την 21 Απριλίου  ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλης Καραναστάσης . 

''Ήταν και τότε, πριν πενήντα χρόνια, Παρασκευή, όπως και σήμερα. Πριν το Πάσχα, παραμονή του Λαζάρου τότε, που ξεκίνησε όχι η βδομάδα αλλά η επταετία των παθών του Ελληνικού Λαού.

Μια ξενοκίνητη φασιστική χούντα προδοτών, επίορκων στρατιωτικών, με πρόσχημα την όντως αδύναμη και ατελή – αλλά από άλλη πλευρά - λειτουργία της μετεμφυλιοπολεμικής δημοκρατίας στη χώρα, στόχευσαν όχι μόνο στη φυσική υπόσταση των αριστερών και των δημοκρατικών πολιτών, με τους οποίους γέμισαν τα ξερονήσια και τις φυλακές, αλλά – κυρίως - στο μυαλό και το φρόνημα όλων των Ελλήνων, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να το καθυποτάξουν.

Δεν το πέτυχαν και δεν θα μπορούσαν να το πετύχουν.

Η Χούντα, μη βρίσκοντας έρεισμα σε καμιά τάξη, σε καμιά κοινωνική, επαγγελματική ή απλά πληθυσμιακή ομάδα του Ελληνικού Λαού και αντιμετωπί-ζοντας την αντίσταση της πιο δυναμικής μερίδας του, κατέρρευσε, βουτηγμένη στα εγκλήματα, τα σκάνδαλα και τις ανομίες της, αποδεικνύοντας, εμφαντικά, ότι 

Αυτό ακριβώς είναι και η κληρονομιά μας από αυτή την τραγική περίοδο της ιστορίας μας''.