Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Αυστηρά και μόνο με ραντεβού τα ιατρεία στο νομό Φθιώτιδας

Προληπτικά μέτρα αναφορικά με τη λειτουργία των ιατρείων έλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας.

 

Aπό την Δευτέρα 16-03-2020 τροποποιήθηκε η λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων του Νομού μας με σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Πλέον τα ιατρεία της περιοχής  ευθύνης του Ι.Σ.Φ.  θα λειτουργούν αυστηρά και μόνο με ραντεβού, κατόπιν προηγηθείσας τηλεφωνικής επικοινωνίας  με τον ιατρό και χωρίς ελεύθερη πρόσβαση  στους χώρους αναμονής τους.

 ''Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να εξασφαλίσουμε την συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία των ιατρείων στο δύσκολο χρονικό διάστημα που ακολουθεί , στο οποίο το σύνολο της ιατρικής κοινότητας θα κληθεί να καλύψει αυξημένες υγειονομικές ανάγκες στον πληθυσμό. Γίνεται κατά συνέπεια αντιληπτό ότι ως χώρα δεν έχουμε την πολυτέλεια να στερηθούμε τις υπηρεσίες ούτε ενός υγειονομικού λειτουργού.

  Εντούτοις, δεσμευόμαστε και διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της Φθιώτιδας  πως σε αυτή τη δοκιμασία που θα περάσουμε όλοι μας δεν θα είναι μόνοι τους. Θα έχουν δίπλα τους κάθε στιγμή , σύμβουλο και συμπαραστάτη τον ιατρό τους στον οποίο  μπορούν να συνεχίσουν να  απευθύνονται.

    Ως άνθρωποι νιώθουμε και εμείς, όπως όλοι, τα ίδια συναισθήματα άγχους και ανησυχίας.

Ως λειτουργοί της Υγείας όμως έχουμε βαθιά συναίσθηση του χρέους μας απέναντι στην κοινωνία. Και θα ανταποκριθούμε  και σε αυτή την δύσκολη χρονική συγκυρία με επιτυχία στα καθήκοντά μας, σεβόμενοι τον σημαντικό κοινωνικό μας ρόλο και γνωρίζοντας την σημασία του αγαθού της Υγείας.

      Καλούμε τους συμπολίτες μας να σεβαστούν την λειτουργία των ιατρείων και να συνεργαστούν με τους ιατρούς, βοηθώντας μας κατ΄ αυτόν τον τρόπο στο δύσκολο έργο μας'' σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ. Γεωργίου .

   

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Λαμιακός Τύπος» για την «Καλύβα Στεφανή» στην περιοχή...
randomness