Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

COVID-19 : 40 κάτοικοι απο τη Λοκρίδα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας !

Θερίζει η πανδημία στη Λοκρίδα . Οικογενειακή τραγωδία στην Μαλεσίνα, με δύο αδέρφια να χάνουν την ζωή τους από τον κορονοϊό, μέσα σε 48 ώρες.

Ο μικρότερος από αυτούς, ο 84χρονος έφυγε νικημένος από τον COVID-19, την Τετάρτη 3/3 το απόγευμα και ενώ νοσηλευόταν στο πέτρινο κτήριο του Νοσοκομείο της Λαμίας.

Ο 86χρονος αδερφός του, που νοσηλευόταν και αυτός στο Νοσοκομείο της Λαμίας με βαριά συμπτώματα κορονοϊού, τον ακολούθησε σήμερα στον θάνατο…

Οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο Λαμίας, είναι από την Μαλεσίνα και ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, δήλωσε  πως «στον Δήμο έχει σημάνει συναγερμός, απευθύνω έκκληση σε όλους να δείξουν την υπέρτατη ατομική ευθύνη και ας ελπίσουμε οτι οι θάνατοι θα σταματήσουν εδώ και οι συμπολίτες μας θα επιστρέψουν ασφαλείες στα σπίτια τους

Οι σημερινές δειγματοληψίες σε Μαλεσίνα από τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας και Θεολόγο από την ομάδα Covid 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έδειξαν 56 θετικά στα 561 δείγματα, δηλαδή ποσοστό 10% θετικότητας.

Σχεδόν 40 κάτοικοι του Δήμου Λοκρών νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας, ορισμένοι εξ αυτών στη ΜΕΘ σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες Παρασκευή   , στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά  106 νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Στερεάς τα 40 είναι στην  Φθιώτιδα , τα 6 στην Φωκίδα , τα 26 στην Βοιωτία , τα 32 στην  Εύβοια και 2 στην  Ευρυτανία .  

Στο μεταξύ γεμίζουν  πάλι οι κλινικές covid στο Νοσοκομείο Λαμίας με ασθενείς από κορωνοϊό, με την πλειοψηφία να αφορά πολίτες της Μαλεσίνας.

Ηδη  65 συμπολίτες μας βρίσκονται στις κλινικές covid του Νοσοκομείου, φτάνοντας σε οριακό σημείο το νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Μόνο 8 κρεβάτια παραμένουν κενά με την διοίκηση του Νοσοκομείου να εξετάζει το άνοιγμα και νέας κλινικής κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την  Πέμπτη, υπήρξαν 14 νέες εισαγωγές στην  κλινική covid. 8 άτομα συνολικά νοσηλεύονται στην ΜΕΘ κορωνοϊού , ενώ χθές υπήρξε εισαγωγή 5 νέων ατόμων.

    

randomness