Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Διάλογο ζητά τώρα για τις Θερμοπύλες ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς

Διάλογο ζητά τώρα απο τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για το ζήτημα της εγκατάστασης επιπλέον προσφύγων στη Δομή Φιλοξενίας των Θερμοπυλών , ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοτρωνιάς , ενω ηταν αυτός που είχε προτείνει με προηγούμενη επιστολή την φιλοξενία επι πλέον μεταναστών στη συγκεκριμένη Δομή . Συγκεκριμένα με επιστολή του  προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη , ο κ. Κοτρωνιάς ,ζήτησε ''την πραγματοποίηση διαλόγου για το ζήτημα της εγκατάστασης επιπλέον προσφύγων στη Δομή Φιλοξενίας των Θερμοπυλών, πάντα με καλό πνεύμα, πάντα με γνώμονα την εθνική διάσταση της επίλυσης του προσφυγικού και προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη για όλους λύση ''.
Οπως αναφέρει ο κ. Κοτρωνιάς  ενημέρωσε τον Υπουργό για κωλύματα που υπάρχουν και που τελικά θα καταστήσουν αδύνατη την υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου .
Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει θέμα δασικό-αντισυνταγματικό που απαγορεύει στην αναδασωτέα περιοχή οποιαδήποτε κατασκευή και χρήση.
Επίσης υπάρχει πρόβλημα διάθεσης λυμάτων, γιατί στο camp υπάρχει και λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός που σημαίνει ότι, η διάθεση λυμάτων της νέας εγκατάστασης θα πρέπει να περάσει από εκεί, άρα θα χρειαστεί νέα άδεια επέκτασης του βιολογικού.
 Η ΔΕΥΑ Λαμίας , πάντα κατα τον κ.Κοτρωνιά , για να εξυπηρετήσει τη νέα δομή θα χρειαστεί να τοποθετήσει νέο αγωγό ύδατος από τη Λαμία, μήκους 13 χλμ, αφού η υφιστάμενη παροχή στο χωριό και στην υπάρχουσα δομή είναι οριακή.
Το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρικά φορτία , ενω οπως σημειώνει υπάρχει  νόμος που απαγορεύει  σε απόσταση 1000 μ από την Ιαματική Πηγή  κάθε εργασία.
και τέλος το νέο camp θα χρειασθεί περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Προκύπτει ομως και ενα ερώτημα : Ολα αυτά τα κωλύματα που εκαναν απαγορευτική μια νέα Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών στις Θερμοπύλες δεν τα γνώριζε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας , οταν πριν λίγους μήνες πρότεινε να μεταφερθούν πρόσφυγες στο hot spot ;

    

randomness