Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

O Σύλλογος Εστιατορίων -Ψητοπωλείων -Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων του Δήμου Λαμιέων ,  συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «emptychairs», η οποία θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 20.00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εκδηλώσεις τις οποίες θα υλοποιήσουν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι.

Η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καρεκλών.Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης με βασικό αίτημα  την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου .

 ''Όταν συνάδελφοι επαγγελματίες συντονίζονται και αγωνίζονται,απ’ όλη τη χωρα σε κοινή γραμμή για κοινό όφελος μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων και μέσω της ΓΣΕΒΕΕ,για όλους τούς επαγγελματοβιοτέχνες καλό θα ήταν διάφοροι “τοπικοί ήρωες” πρώτα να ενημερωθούν”, τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου της Λαμίας .

Σύμφωνα με τους τοπικούς επιχειρηματίες τυγχάνει ο κλάδος ολόκληρος να έχει καλύτερες και περισσότερες, επιστημονικά μελετημένες προτάσεις και  λύσεις προβλημάτων για ολους , με την μείωση του ΦΠΑ στο 6% να είναι ενα από τα βασικά αιτήματα  για τον κλάδο της εστίασης!

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος με την αρση των μέτρων προστασίας και το ανοιγμα των καταστημάτων συζητήθηκαν διεξοδικά και σε μια πολύωρη συζήτηση, με τον Αντιδήμαρχο Λαμίας Δημήτρη Κυρίτση και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάση Κυρίτση .Παρατηρήθηκε  πλήρη ταύτιση απόψεων και συμφωνήθηκε  για ακόμη περισσότερη προσπάθεια κ κινητοποίηση ώστε  να καταλάβουν ολοι σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι επαγγελματίες κάθε κλάδου χωρίς καμία ουσιαστική υποστήριξη.

Ο εφιάλτης του “λουκέτου ”είναι κοντά , υποστηρίζουν πολλοί απο τους επαγγελματίες της εστίασης στη Λαμία .

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας Λευτέρης Μπράζας και ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Λαμίας Γιάννης Βλαχογιάννης που ήταν  συνομιλητές στη χθεσινή πολύωρη τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου  του Συλλόγου Εστίασης , επεσήμαναν τις  δυσκολίες  στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων ,το αποκαρδιωτικό μέλλον και τα μετρα που σε πρώτη φάση δεν δείχνουν να είναι αρκετά να παρέχουν στους επαγγελματίες ένα πλαίσιο ασφάλειας. Μπροστά στον κίνδυνο του λουκέτου καί της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας  οι επαγγελματίες  συμφώνησαν για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία,η αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητα όλων  πρέπει να ακουμπήσει το ανώτατο όριο πριν να είναι αργά.

Αξίζει να σημειωθεί οτι οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης στη Λαμία συναντήθηκαν και με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα θέτοντας υπόψιν του όλα τα προβλήματα που  απασχολούν τον κλάδο (ΦΠΑ, επιδότηση εργασίας, κεφάλαιο κίνησης, αύξηση ακατασχέτου ορίου και  δημιουργία αυτού στις εταιρείες, προκαταβολή φόρου, ενοίκια, επαναλειτουργία των επιχειρήσεων πριν την 1/6 και αλλα ).

Ο υπουργός εξήρε το γεγονός ότι  είναι ο πρώτος σύλλογος της περιφέρειας που ζήτησε ακρόαση για καλύτερη ενημέρωση και τόνισε πως ο κλάδος  χρειάζεται περισσότερη και ιδιαίτερη προσοχή.
Μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου ,  συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί  καινούργια τηλεδιασκεψη με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς του νομού  εντός τον επόμενων ημερών.

   

Απόψεις

Αθλητικά

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα εκκινήσει πρώτος στο αυστριακό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, αφού στα σημερινά δοκιμαστικά που έγιναν υπό βροχή στην πίστα του...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness