Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας της ΛΑΡΚΟ ζητά ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου

 

 

 

Eρώτηση για τη ΛΑΡΚΟ κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας  Γιάννης Οικονόμου προς τους υπουργούς της κυβέρνησης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η  ερώτηση αφορά τις δυνατότητες για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας . 

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για τη ΛΑΡΚΟ ο κ. Οικονόμου αναφέρεται στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της εταιρίας που είναι σε εξέλιξη εστιάζοντας στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων. «Όλοι πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξης των εργαζομένων σε αυτή τη δύσκολη και ευαίσθητη για αυτούς συγκυρία. Στόχος όλων μας είναι να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να διασφαλιστούν την επόμενη μέρα όλες οι θέσεις εργασίας. Ωστόσο θα πρέπει ταυτόχρονα να αναζητηθούν και άλλες λύσεις για όσους ενδεχομένως δεν απορροφηθούν στη νέα εταιρία» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτηση του ο βουλευτής Φθιώτιδας .

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Οικονόμου ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δοθεί η δυνατότητα μετατάξεων στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ προς τους ΟΤΑ και προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και αν υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο για κάτι τέτοιο.