Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Δίχτυ προστασίας για εναν πρόσφυγα απο το Κονγκό απλωσε ο Δήμος Λαμιέων

 

Το δράμα ενος πρόσφυγα απο το Κονγκό που ηρθε στην Ελλάδα αναζητώντας εργασία για να θρέψει την πολυμελή οικογενειά του , εφερε στην επιφάνεια η πανδημία του κορονοιού . Ο Willy είναι πατέρας επτά παιδιών και έχει έρθει στην Ελλάδα αναζητώντας ενα καλύτερο μέλλον .

Ο Willy τους τελευταίους  δυο μήνες προσέφερε  σκληρή χειρωνακτική εργασία σε αγροκτηνοτροφική μονάδα στην Γλύφα Φθιώτιδας.

Όπως καταγγέλλει ο ιδιος, καταθέτοντας και μηνυτήρια αναφορά στην Αστυνομία, ο εργοδότης του ποτέ δεν τον πλήρωσε για τις δουλειές που συμφώνησαν.

Του παρείχε μόνο στέγη και φαγητό το οποίο μάλιστα,σύμφωνα με το ίδιο, υπερτιμολογούσε και αφαιρούσε από την μηνιαία αμοιβή του.

Όταν ευρισκόμενος σε απόγνωση μετά από δυο μήνες ζήτησε τα χρήματά του αντιμετώπισε έναν οργισμένο εργοδότη που τον εκβίαζε να δουλέψει παραπάνω για να τον πληρώσει.

Αποφάσισε να πάρει τα μόλις 290 ευρώ που του έδωσε και έφυγε με τα πόδια από το κτήμα,φοβούμενος και για την σωματική του ακεραιότητα.

Έμεινε δυο ημέρες στην ύπαιθρο ταλαιπωρημένος στην Γλυφα μέχρι η Αστυνομία να τον περισυλλέξει και επειδή ήδη εμφάνιζε πυρετό και βήχα να τον στείλει στο Νοσοκομείο Λαμίας για έλεγχο για κοροναιό.

Το Σάββατο 2 Μαΐου 2020  η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων κλήθηκε να φιλοξενήσει ως άστεγο τον Willy.

Βγαίνοντας υγιής από το Νοσοκομείο η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός  μαζί με την συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού  τον φιλοξένησαν   σε κατάλυμα του Δήμου προσφέροντας του φαγητό και στέγη.  Την Κυριακή ο  Willy  ταξίδεψε για την Θεσσαλονίκη όπου θα φιλοξενηθεί σε διαμέρισμα που μισθώνει η Ύπατη Αρμοστεία  του ΟΗΕ   περιμένοντας να εξεταστεί η αίτηση του για χορήγηση ασύλου .Βρίσκεται στην Ελλάδα έχοντας μαζί του όλα τα νόμιμα έγγραφα και αναμένει την εκδίκαση της αίτησης σε Ά Βαθμό.

 

 

 

   

Απόψεις

Αθλητικά

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα εκκινήσει πρώτος στο αυστριακό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, αφού στα σημερινά δοκιμαστικά που έγιναν υπό βροχή στην πίστα του...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων