Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δικαστήρια Λαμίας : Προφυλακίστηκε ο Λιμενικός -Ελεύθεροι με περιοριστικούς ορους οι υπόλοιποι τέσσερις

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος απο τη Στυλίδα , το ονομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών που εξιχνιάσθηκε απο τις ελληνικές αστυνομικές αρχές . Η απόφαση του δικαστηρίου Λαμίας εξεδόθη μετά απο μια μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που κράτησε οκτώ ολόκληρες ωρες , με τους συνήγορους υπεράσπισης να την κρίνουν υπερβολική και να την αποδίδουν εμμέσως πλήν σαφώς στη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση . Σύμφωνα με τους δικηγόρους υπεράσπισης κκ Κουτκιά , Κασσέ και Στέλιο Κανέλλο η υπερβολική δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση δεν δικαιολογείται απο τα στοιχεια της δικογραφίας και το αποδεικτικό υλικό και οτι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα φωτίσουν την πραγματική διάσταση της υπόθεσης . Οι συνήγοροι του Λιμενικού  δηλώνουν  οτι υπάρχουν αποδείξεις που αποκρούουν ολες αυτές τις κατηγορίες που ενοχοποιούν τον πελάτη του .

 

 

 

 

 

''Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την απόφαση του δικαστηρίου , ομως εχουν κατατεθεί συγκεκριμένα αιτήματα απο την πλευρά μας  και ευελπιστούμε  πως  οταν διευκρινιστούν ολα αυτά τα στοιχεία που είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών να αποδοθεί η σωστή διάσταση της υπόθεσης'' δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της ανακριτικής διαδικασίας ο δικηγόρος του Λιμενικού Νίκος Κουτκιάς  .

 

 

 

 

Την ιδια ωρα με ομόφωνη απόφαση των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών οι τέσσερις απο τους πέντε εμπλεκόμενους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς ορους . Ο 47χρονος Λιμενικός είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών εδώ και αρκετό καιρό, ενώ παράλληλα οι άνδρες του εσωτερικών υποθέσεων είχαν εξασφαλίσει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για αρκετούς από όσους ήταν υπό παρακολούθηση. Στην υπόθεση εμπλέκεται και το ονομα του ηθοποιού και πρώην Δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου , ο οποίος ομως με δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης αρνείται κάθε συμμετοχή .

 

Την πόρτα των δικαστηρίων Λαμίας πέρασαν σήμερα οι συλληφθέντες μαζί με τους συνηγόρους τους . Απο τις 10 το πρωί οι κατηγορούμενοι εδιναν εξηγήσεις για την υπόθεση ενώπιον της Ανακρίτριας Λαμίας και του Εισαγγελέα . 

Ο αξιωματικός του Λιμενικού απο τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας φέρεται να έκανε και ντελίβερι ναρκωτικών . Ενώπιον της Ανακρίτριας Λαμίας ο αξιωματικός του Λιμενικού ισχυρίστηκε  οτι οι ουσίες που βρέθηκαν αφορούσαν την προμήθεια κανναβης για προσωπική χρήση και μια παρέα πέντε εξι ατόμων του συγκεκριμένου κοινωνικού κύκλου της Στυλίδας που ηταν συγγενείς και φίλοι του Λιμενικού . ''Υπάρχει μια αντινομία στην απόφαση στο γεγονός οτι αυτοί που μας προμήθευαν εχουν βγεί με περιοριστικούς ορους , ενω αυτός που τα δεχόταν θα κρατηθεί προσωρινά '' τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Κουτκιάς . Η κύρια ανακριση ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη και περιμένουμε να εξεταστούν τα αιτήματα που εχουν υποβληθεί απο τους συνήγορους υπεράσπισης του Λιμενικού .


ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ

Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέως , ο μόνος που κρατήθηκε προσωρινά ηταν ο Λιμενικός και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς ορους . ''Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις μεγαλύτερες απο αυτές που πραγματικά εχει . Ο πελάτης μου εχει μόνο την υποχρέωση να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής οπου διαμένει'' υποστήριξε ο δικηγόρος Δημήτρης Κρούπης που ανέλαβε την υπεράσπιση  ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση .

''Με ομόφωνη ανακριτική διαδικασία αποφασίστηκε οι εντολείς μου να αφεθούν ελεύθεροι '' τόνισε ο δικηγόρος Γιώργος Δούμας .Ο κ. Δούμας κατήγγειλε οτι στη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε διασπορά της δικογραφίας στα μέσα ενημέρωσης πριν ακόμη περιέλθει στα χέρια των συνηγόρων υπεράσπισης και ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση για να τιμβρηθούν οι επίορκοι , οπως χαρακτηριστικά ανέφερε .

''Ελπίζω , προσδοκώ και αναμένω ως δικηγόρος  οτι του λοιπού δεν θα αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα που αντιμετωπίσαμε στη σημερινή διαδικασία , της διασποράς της δικογραφίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν ακόμη δοθούν κλήσεις στους συνηγόρους να ασκήσουν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα . Το καταγγέλλω και αναμένω την εισαγγελική παρέμβαση ωστε οι επίορκοι σε οποιο επίπεδο διοίκησης κι αν υπηρετούν σε οποια υπηρεσία κι αν βρίσκονται να υποστούν τις συνέπειες του νόμου . Ευελπιστώ εφεξής να μην ερχονται κατηγορούμενοι υπο την δαμόκλειο σπάθη της πίεσης της κοινής γνώμης με αποδεικτικά στοιχεία μειωμένης ισχύος'' σημείωσε ο δικηγόρος Γιώργος Δούμας  .