Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΕΔΕ για τον ιερέα που ράντιζε με τον Αγιασμό στο Λιανοκλάδι - Ανακοινώσεις από Μητρόπολη και Δήμο Λαμιέων

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βιντεάκι που δείχνει τον ιερέα της ενορίας του ΣΣ Λειανοκλαδίου στη Λαμία, ο οποίος την παραμονή των Θεοφανίων ανέβηκε σε ένα πυροσβεστικό όχημα του Δήμου και άρχισε να ρίχνει το αγίασμα με την μάνικα του πυροσβεστικού, περνώντας από τους δρόμους της περιοχής.

Το βιντεάκι που τράβηξε διερχόμενος οδηγός έγινε γρήγορα "viral" ωστόσο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις όσο και εξελίξεις από πλευράς της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας αλλά και του Δήμου Λαμιέων, αφού έγινε γνωστό, πως διατάχθηκε ακόμη και ΕΔΕ για τις ενέργειες του συγκεκριμένου ιερέα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την αυτόβουλη ενέργεια κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως την παραμονή των Θεοφανείων, προέβη άμεσα στα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, τους ισχύοντες Νόμους της Πολιτείας και την εκκλησιαστική τάξη. Εξετάζει δε το ενδεχόμενο και περαιτέρω ενεργειών».

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων:

«Σε σχέση με βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και υπονοεί την εμπλοκή του Δήμου Λαμιέων σε δράσεις  ιερωμένου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω.

Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021  στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού.

Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα.

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου.

Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες».