Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εδώ γελάμε!


Λαμιώτης μηχανικός αποφάσισε να βγεί στη σύνταξη μετά απο 40 χρόνια εργασίας. Εχοντας συμπληρώσει τα χρόνια ασφάλισης αρχισε να συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης.
Μετά απο ενα ατελείωτο πηγαινέλα απο υπηρεσία σε υπηρεσία και απο ταμείο σε ταμείο, εφτιαξε το φάκελο συνταξιοδότησης, αλλά σκόνταψε στην εκδοση φορολογικής ενημερότητας. Δεν θυμόταν ο ανθρωπος (είναι και κάποιας ηλικίας) οτι χρωστούσε στην εφορία ενα ''σημαντικό'' ποσό και δεν είχε φροντίσει να τακτοποιήσει την οφειλή του. Αλλά γι'αυτό υπάρχουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες για να τον ενημερώνουν. Πληροφορήθηκε λοιπόν οτι χρωστούσε 0,02 λεπτά του ευρώ!! Ο ανθρωπος τρελάθηκε και αρχισε να διαμαρτύρεται. Η απάντηση ομως που εισέπραξε ηταν οτι για να πάρει φορολογική ενημερότητα πρέπει πρώτα να ''τακτοποιήσει'' την οφειλή του!
Αναφέρουμε το περιστατικό γιατί πολλά ακούγονται τελευταία απο τους αρμόδιους υπουργούς για τον μετασχηματισμό του κράτους και την ψηφιακή διοίκηση , αλλά και για συντάξεις που θα εκδίδονται αυτόματα πατώντας ενα κουμπί. Πόρρω απέχουμε απο αυτή την μαγική εικόνα που φιλοτεχνούν καθημερινά οι κυβερνώντες. Πέρα ομως απο τη γραφειοκρατία που αντιστέκεται στα σχέδια του κ. Πιερρακάκη , είναι δυνατόν τέτοιες οφειλές που είναι για γέλια, να μην εχουν διαγραφεί απο το σύστημα;
Χρ. Α.