Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΝΤΑΣ--ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Μεγάλη απώλεια για τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων ο ξαφνικός θάνατος του καθηγητή και ποιητή Θεόδωρου Σαντά. Η κηδεία του θα γίνει στα Κοιμητήρια της Θέρμης Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 13-5-2020, στις 10.00 π.μ.

Τα θερμά τους  συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκφράζουν οι Λογοτέχνες Φθιώτιδας .

 

Γεννήθηκε στην Ηράκλεια της Φθιώτιδας και ζούσε  στη Θεσσαλονίκη.  Μαθηματικός, παντρεμένος με την Σμαρώ Δημάκου με την οποία  έχουν τρεις κόρες. Ηταν  τακτικό μέλος της «Εταιρίας Ελλήνων Λοοτγεχνών», ιδρυτικό μέλος της «Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για τον Πολιτισμό ,Αργοναύτες », μέλος Δ.Σ. της «Αμφικτιονίας Ελληνισμού», μέλος του «Σωματείου Στιχουργών Βορείου Ελλάδος»(έτος ιδρύσεως 1998), μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, και διετέλεσε πρόεδρος της «Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος».Το συγγραφικό και ποιητικό του εργο εχει κερδίσει την πανελλήνια αναγνώριση με πολλές διακρίσεις , επαίνους και βραβεία .

 

Το 2018, υπό την αιγίδα της Αμφικτιονίας Ελληνισμού, εκδίδει δύο ποιητικές συλλογές με τίτλους, «Ανατομία του Ουρανού» και «Από Αμφιπόλεως εις Δίον». Οι εν λόγω συλλογές του παρουσιάστηκαν και στη Λαμία, στις 18—11-2018 από τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και ταυτόχρονα τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα από τον πρόεδρο του  Τοπικού  Συμβουλίου Ηράκλειας Ηλία Ρωμαίο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ηρακλείδες» του χωριού του.

 

   

Απόψεις