Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εγκαινιάσθηκε ο Ναός του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στη Δίβρη

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν την Κυριακή τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Οσίου Νικοδήμου  στο  Ησυχαστήριο της  Δίβρης.

            Το ιερό αυτό Ησυχαστήριο ανήγειρε με την ευλογία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας  κ. Νικολάου και με την συνδρομή των  κατοίκων του χωριού, ο Διβριώτης  Μοναχός Ισαάκ Πετεινός, σε οικόπεδο που του παρεχώρησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της  Ενορίας Αγίας Βαρβάρας Δίβρης.

            Τα εγκαίνια εγιναν απο τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας  κ. Νικόλαο , παρουσία ιερέων και πολλών πιστών, οι οποίοι παρά την βροχή και τις χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, προσήλθαν και παρακολούθησαν την τελετή .

           Μετά την τελετή των εγκαινίων , ακολούθησε η πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία . Στο τέλος  ο Μοναχός Ισαάκ με την απλότητα που τον διακρίνει, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο  για την στήριξη που του παρέχει όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης ευχαρίστησε και όλους εκείνους τους ανθρώπους που τον στηρίζουν με τον τρόπο του ο καθένας και συμβούλεψε σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε να εφαρμόζουμε το νόμο του Θεού και να φροντίζουμε για  τον αγιασμό της ψυχής μας.

 Ο  Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Ισαάκ για τα καλά και πηγαία λόγια του και συνεχάρη τους  κατοίκους της Δίβρης, γιατί οπως ανέφερε  με την  δική τους βοήθεια  ολοκληρώθηκε ο Ναός του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου . 

''Ο Άγιος Νικόδημος γράφει ότι πρέπει κάθε μέρα να αγωνιζόμαστε στον πνευματικό αγώνα, σαν στρατιώτες του Χριστού ενάντια στον διάβολο για να κατακτήσουμε την θέωση και την ουράνιο βασιλεία και να γίνουμε Θεοί κατά χάριν'' τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος .

    Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους την ευλογία των εγκαινίων και ο π. Ισαάκ προσέφερε νηστίσιμα εδέσματα στην αυλή και στο Αρχονταρίκι του Ησυχαστηρίου.

Φωτογραφίες