Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εκατοντάδες τέστ και αυστηρούς ελέγχους στο Δήμο Λοκρών για να αναχαιτιστεί το κύμα κορωνοιού

Σε σκληρό lockdown βρίσκεται ο Δήμος Λοκρών   μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού που εκδηλώθηκε την τελευταία εβδομάδα  , γεγονός που ανάγκασε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να προχωρήσει στη λήψη περιοριστικών μέτρων  κυρίως για  την Τοπική Κοινότητα της Μαλεσίνας οπου η επιδημιολογική κατάσταση εμφανίζεται ιδιαίτερα επιβαρυμένη . Τεράστια πίεση δέχεται και το   νοσοκομείο Λαμίας καθώς οι διακομιδές ασθενών στην Αθήνα εχουν σταματήσει λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας στην πρωτεύουσα . Σύμφωνα με την επίσημη εβδομαδιαία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, της Δευτέρας 1 Μαρτίου 2021, τα ενεργά κρούσματα Covid 19 στο Δήμο Λοκρών ανέρχονται σε 186, εκ των οποίων τα 11 νοσηλεύονται και τα 175 είναι σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Με τη συνδρομή της ομάδας Covid 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνεχίστηκαν  και  σήμερα τα rapid tests στην Τοπική Κοινότητα Λάρυμνας . 
Απο τους 310 κατοίκους που εδωσαν δείγματα , βρέθηκαν θετικά   6 δείγματα , εκ των οποίων οι 4  είναι κάτοικοι της Λάρυμνας και οι  2 κάτοικοι του Μαρτίνου.

Επίσης από κινητά κλιμάκια ελέγχου του Ε.Ο.Δ.Υ. Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκαν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) στoν περιφερειακό δρόμο Αταλάντης, καθώς και στο Δημαρχείο για τους αιρετούς και τους εργαζομένους.

Οι δημότες για άλλη μία φορά ανταποκρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στις δειγματοληψίες. Στον περιφερειακό δρόμο Αταλάντης 259 κάτοικοι έκαναν rapid test εκ των οποίων τα 7 ήταν θετικά. Κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν προέκυψε από τους 34 αιρετούς και εργαζομένους που έκαναν το rapid test στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης  Ζεκεντές ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν διαδικασίες δειγματοληψίας και τις κινητές ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Φθιώτιδας για τις δράσεις που έγιναν στο Δήμο Λοκρών σήμερα.

''Καλούμε όλους πολίτες να τηρούν με ακόμη μεγαλύτερη επιμέλεια τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για προφύλαξη και αποφυγή διάδοσης του Covid-19''.

Ενημέρωση διά ζώσης για την κατάσταση που επικρατεί στη Μαλεσίνα και γενικότερα στο Δήμο Λοκρών, είχε το πρωί σήμερα , ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Βρέθηκε στην περιοχή και συζήτησε με το Δήμαρχο Θανάση Ζεκεντέ την κατάσταση που επικρατεί , ενω συζήτησαν και για τη συνεργασία Περιφέρειας – Δήμου για την παροχή βοήθειας στους πολίτες.

Ο Περιφερειάρχης συμφώνησε  με τον Δήμαρχο Λοκρών  συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της προσπάθειας ανάσχεσης του ιού και την υποστήριξη των πολιτών. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε : 

- νέα διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests) από την ομάδα της Περιφέρειας στο τέλος της εβδομάδας.
- δωρεάν παροχή προστατευτικών μασκών στους πολίτες
- επαφή με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε συνεννόηση με την Περ/κη Δ/νση Στερεάς, για ενίσχυση σε αστυνομικές δυνάμεις, που θα ελέγχουν την τήρηση των μέτρων.
- πληροφόρηση και κοινωνική βοήθεια από τις δομές πρόνοιας του Δήμου Λοκρών.
 
Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness