Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εκδηλώσεις μνήμης στη Λαμία για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

 

Με επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία της  Λαμίας, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από Τουρκικό κράτος.

Το πρωί της Κυριακής  20 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο,  στο οποίο προηξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως  Αρχιμανδρίτης  π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Στο κήρυγμά του ο π. Άγγελος, μίλησε με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή και αναφορικά με τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου, του οποίου την Παγκόσμιο ύψωση εορτάζει καθ’ όλη την εβδομάδα η Εκκλησία , ενω εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, μετέφερε σε όλους τις εγκάρδιες και πατρικές ευχές του. .

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε η Πρόεδρος της Ενωσης  Μικρασιατών Λαμίας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης»  Ελένη Κούντζου.

Στη συνέχεια με  πομπή  στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αναπαύσεως των χιλιάδων τελειωθέντων Ελλήνων κατά την Μικρασιατική καταστροφή και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός  Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας,ο βουλευτής  Γιώργος  Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης  Καρακάντζας, ο πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων  Γιώργος  Κυροδήμος, ο Διοικητής του  ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Ιωάννης  Ανδριώτης , εκπρόσωποι  της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και Πολιτιστικών Συλλόγων του τόπου, καθώς και άλλων φορέων . 

 

 

Φωτογραφίες