Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Έκκληση στην κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων απο τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αλέκο ΔιαμαντάραΕκκληση στην κυβέρνηση για την πραγματική στήριξη των επιχειρήσεων , απευθύνει ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αλέκος Διαμαντάρας . Στην πρόταση που καταθέτει τονίζει οτι προκύπτει η ανάγκη να στηριχθούν όλες οι επιχειρήσεις της χώρας γιατί πολλές επιχειρήσεις που σήμερα παραμένουν ανοιχτές, ουσιαστικά δεν έχουν αντικείμενο καθώς έχει σταματήσει η κατανάλωση, ενώ υπάρχει πάντα και ο φόβος μετάδοσης του ιού σε αυτούς που απασχολούνται. Μόνο τρόφιμα και φάρμακα πωλούνται αυτή την στιγμή.
Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντάρα πολλές  από αυτές τις επιχειρήσεις εμπορικές και υπηρεσιών ( τουριστικά γραφεία, πρατήρια καυσίμων ,λογιστικές υπηρεσίες , χονδρική πώληση ,όταν όλη η λιανική έχει κλείσει και πολλές ακόμα ) θα έπρεπε να κλείσουν, επειδή ακριβώς δεν αντέχουν το κόστος (φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, μισθοί, ενοίκια, έξοδα κίνησης) δεν έχει νόημα ,να παραμένουν ανοιχτές, χωρίς καμία καταναλωτική κίνηση.
''Η χώρα έχει μπει σε μια περιπέτεια στην οποία απαιτείται η λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αναμένεται δε να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες. Και αυτή δεν είναι μία αυθαίρετη εκτίμηση αλλά των ειδικών και της πολιτικής ηγεσίας, χωρίς να σημαίνει ότι αποκλείεται να απαιτηθεί και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα''.
Αναμένουμε άμεσα την ανακοίνώση από την κυβέρνηση και την νέα δέσμη μέτρων καλύπτοντας την πλειοψηφία των επιχειρήσεων'' σημειώνει  ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ .
  

   

randomness