Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας λόγω εντονης χιονόπτωσης -Εκχιονιστικά και αλατιέρες στην Περιφέρεια Στερεάς δίνουν μάχη για να μην κοπεί η Ελλάδα στα δύο

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων για τα φορτηγά αυτοκίνητα , προχώρησε πριν απο λίγη ωρα η Τροχαία , λόγω εντονης χιονόπτωσης που εχει σκεπάσει το οδόστρωμα . Η κίνηση των ΙΧ αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες .Τις επόμενες ωρες αναμένεται η κορύφωση του καιρικού φαινομένου ''Ελπίς'' , ενω σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων  στις 12 θα δούμε χιόνια ακόμα και στις παραλίες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες καθώς και Ανατολική Πελοπόννησο λιγότερο κατά τόπους στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας τα φαινόμενα θα συνεχιστούν Εύβοια, Αττική, Σποράδες,  Ανατολική Πελοπόννησος Κρήτη και Δωδεκάνησα, όπου θα υπερισχύσουν χιονόνερο και η βροχή.

Σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης προειδοποίησε ότι Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με πρωτόγνωρες πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της χώρας που συνήθως δεν υπάρχουν ανάλογα καιρικά φαινόμενα.

«Η απότομη αλλαγή του καιρού πρέπει να μας προβληματίσει πολύ στις μετακινήσεις μας γιατί μπορεί να φύγουμε με αίθριο καιρό αλλά όταν επιστρέφουμε να είναι πολύ διαφορετικές οι συνθήκες. Αυτή η ισχυρή σύσταση στους πολίτες συνοδεύεται από σύσταση ότι σε πολλές περιοχές η κίνηση στους δρόμους θα χρειάζεται αντιολισθητικές αλυσίδες», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.