Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Έλεγχοι για παράνομες παροχές ύδρευσης και ρευματοκλοπών από τον Δήμο Αγράφων

Την συνεργασία των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, για τον έλεγχο των παράνομων παροχών νερού, των πιθανών ρευματοκλοπών, την σύσταση ομάδων εθελοντών κατά τοπική κοινότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και τη συνεργασία ελέγχου τήρησης όλων των προβλεπόμενων μέτρων από τους πλανόδιους εμπόρους, λόγω της πανδημίας ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Αγράφων.

Ειδικότερα στην επιστολή του προς τους τοπικούς προέδρους, ο κ. Καρδαμπίκης αναφέρει:

«Όπως σας είναι ήδη ο γνωστό , ο Δήμος Αγράφων διέπετε από πληθώρα προβλημάτων ,πράγμα το οποίο δυσχεραίνει κατά πολύ τη λειτουργία του. Σαν Δημοτική Αρχή, έχουμε την πεποίθηση ότι εσείς, οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών μας Κοινοτήτων ,παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη ζωή των πολιτών, μπορείτε να συμβάλετε ουσιαστικά σε πολλά από τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Είμαστε σίγουροι πως με τη δική σας αρωγή και στήριξη θα καταφέρουμε να επιτύχουμε πολλά ως προς την επίλυση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε.

Αρχικά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα φαινόμενο που μας απασχολεί τελευταία και δεν είναι άλλο από αυτό της ρευματοκλοπής και των κρυφών παροχών νερού. Οι παράνομες ρευματοκλοπές όπως και οι παράνομες υδροδοτήσεις χωρίς υδρόμετρα, αυξάνουν την πληρωμή των δημοτικών τελών από τους ευσυνείδητους πολίτες. Ο Δήμος Αγράφων με ειδικό συνεργείο και την συνεργασία των τοπικών Προέδρων προτίθεται να κάνει εμπεριστατωμένους ελέγχους. Οι παραβάτες, πριν κοπούν πρόστιμα και πριν παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, οφείλουν άμεσα να σεβαστούν τους συμπατριώτες τους και να επιστρέψουν στη νομιμότητα. Είναι άδικο και είναι παράνομο να πληρώνουν οι συνειδητοί πολίτες περισσότερα χρήματα, επειδή κάποιοι απολαμβάνουν την ασυλία.

Σε δεύτερη φάση, σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσα στην πανδημία, παρατηρείται έντονη δραστηριότητα από πλανόδιους εμπόρους οι οποίοι επισκέπτονται τα χωριά μας πολύ συχνά και πολλοί συμπολίτες μας διαμαρτύρονται καθώς δεν τους γνωρίζουν. Σας εφιστούμε την προσοχή! Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις Αρχές (Αστυνομία) -προκειμένου να παρθούν τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης -εάν παρατηρήσετε οτιδήποτε περίεργο και εάν αντιληφθείτε ότι οι εν λόγω έμποροι δεν τηρούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά άσκησης του επαγγέλματός τους. Οι καιροί είναι πρωτόγνωροι, είμαστε ένα γερασμένος Δήμος και οφείλουμε να προστατέψουμε τους συγχωριανούς μας από κάποιους επιτήδειους που βρήκαν ενδεχομένως πρόσφορο έδαφος.

Πηγή: dytikieyrytania

   

randomness