Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

''Ενα χρόνο τώρα , ετσι χωρίς πρόγραμμα !'' (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή)

 
 
Oλικό λοκντάουν,σκληρό λοκντάουν , αυστηρά μέτρα , χαλαρά μέτρα .
Αλαλούμ και στο υπουργείο Παιδείας με τους μαθητές , τους γονείς και τους δασκάλους να προσπαθούν να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σχοινί . Ανοίγουν μέχρι να ξανακλείσουν τα σχολεία ; Ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά γιατί ο ιός μεταδίδεται μόνο στα Λύκεια ; Την επόμενη μέρα μαθαίνουμε οτι ουτε αυτό είναι σίγουρο .
Είναι υποχρεωτική ή οχι η τηλεκπαίδευση . Αλλο μεγάλο ζήτημα που καταλήγει σε νέες ισχυρές διαφωνίες της υπουργού Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς . Ο καθένας εχει την αποψή του . Παιδιά και γονείς τραβάνε τον πόνο τους .
 
Ερχονται δεν ερχονται τα εμβόλια ,διαφωνούν για το ποιό είναι καλύτερο της Pfizer , ή το Sputnik .
Θα εγκριθεί δεν θα εγκριθεί το διαβατήριο εμβολιασμού , νέα διαφωνία μεταξύ των ηγετών αυτή τη φορά .
Βγαίνει ο ενας λοιμωξιολόγος και δηλώνει οτι οσοι εμβολιάζονται δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκα , λίγο αργότερα ακούμε δεύτερο λοιμωξιολόγο να δηλώνει οτι οσοι εμβολιάζονται δεν κολλάνε τον ιό γιατί αποκτούν αντισώματα και δεν νοσούν , αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είναι φορείς μετάδοσης του ιού . Ανακοινώνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας οτι το λιανεμπόριο δεν θα λειτουργεί ουτε με click away , και πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης , βγαίνει ο αλλος υπουργός και ανακοινώνει το εντελώς αντίθετο , οτι δηλαδή το λιανεμπόριο θα λειτουργεί μόνο με click away .
 
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε αυτό που μας ελεγαν οι υπουργοί , οτι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση ακούει μόνο τους επιστήμονες . Την προηγούμενη εβδομάδα υποχρεωθήκαμε να το αναθεωρήσουμε και αυτό . Διότι βγαινει ο υπουργός Υγείας και προειδοποιεί για ολικό λοκντάουν , χωρίς ακόμη να εχει συνεδριάσει και να εχει πάρει αποφάσεις η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων . Πληροφορούμαστε το απόγευμα οτι υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες μέσα στην Επιτροπή , αλλά στο τέλος της ημέρας βγαίνει ο πρωθυπουργός με διάγγελμα και ξεκαθαρίζει τα πράγματα , στέλνοντας παράλληλα και ενα μήνυμα στους πολυλογάδες υπουργούς που το ''επικοινωνιακό'' το παίζουν στα δάχτυλα .
 
Μέσα σε ολη αυτή την σύγχυση που εχει δημιουργηθεί με την πανδημία , συμπάσχεις με τους καταστηματάρχες που ανεβάζουν και κατεβάζουν ρολά ανάλογα με το τι ισχύει κάθε φορά .
Στη γωνία καιροφυλακτεί πάντα η αντιπολίτευση για να ...κατακεραυνώσει με την κριτική της, πολιτικούς και ειδικούς : ''Ποιος εισηγείται σε ποιον; Ποιος παίρνει αποφάσεις βάση εισηγήσεων; Απο που προέρχονται οι εισηγήσεις και πως τεκμηριώνονται; Ένα χρόνο μετά οι απαντήσεις στα παραπάνω έπρεπε να είναι αυτονόητες''!
Και ομως στην πανδημία τίποτα δεν είναι αυτονόητο . Ολα τελούν υπο αμφισβήτηση . Οι πάντες είναι υπο αίρεση .
Η πανδημία ανατρέπει ολες τις βεβαιότητες . Τα πειράματα συνεχίζονται , οι μάχες είναι καθημερινές με βάση τα νέα δεδομένα . Κάθε μέρα και μια ...αξονική για να διαπιστωθεί η εκταση του προβλήματος .
Ο αόρατος εχθρός με τον οποίο παλεύουμε εδω και ενα χρόνο δεν υπακούει σε κυβερνητικά σχέδια και δεν υποτάσσεται με προεδρικά διατάγματα . Ενα χρόνο τώρα , προχωράμε ''ετσι χωρίς πρόγραμμα'' , οπως ηταν και ο τίτλος της παλιάς εκπομπής της ΕΡΤ με την ελληνίδα δημοσιογράφο Μαρία Ρεζάν . Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εφαρμόζουν την τακτική - ακορντεόν , την ωρα που ο κορωνοιός μας χορεύει ολους καρσιλαμά ! Να παρακαλάμε μόνο να ερθουν γρήγορα πολλά εμβόλια για να προστατευτούν οι ανθρωποι .
 
                                                                                                                                                                           Χρήστος Αλεξανδρής
                                                                                                                                                                             Δημοσιογράφος

    

randomness