Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ενα μικρό θαύμα στη νότια πλευρά της Λαμίας και η σχέση του Δημάρχου με τους Αμπελουργούς !

Με λαμπρότητα αναμένεται να γιορτασθεί και φέτος  στην πόλη της Λαμίας η  μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος του Ιαματικού , τηρώντας φυσικά με θρησκευτική ευλάβεια το υγειονομικό πρωτόκολλο και τους περιορισμούς που επιβάλλει  ο αγώνας της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας .

Επίκεντρο του εορτασμού, ο  περικαλλής Ναός του Αγίου στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας, ο οποίος κτίσθηκε με δαπάνες  του Συλλόγου Αμπελουργών του Νομού Φθιώτιδος.

Ανήμερα της γιορτής την Δευτέρα  1 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Συμεών, θα χοροστατήσει  της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαμίας  π. Αθανάσιο Κυρίτση.  Για πρώτη φορά φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος ''μυστικός δείπνος'' με τα πλούσια εδέσματα που ετοιμάζουν οι οικογένειες των Αμπελουργών . 

Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Κάλλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αμπελουργών με τις αοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν ολα αυτά τα χρόνια ,  με την ολόθερμη υποστήριξη των τοπικών αρχών και με την αγάπη που περιβάλλουν ολες τις προσπάθειες επώνυμοι και ανώνυμοι συμπολίτες μας , εχουν καταφέρει ενα μικρό θαύμα στη νότια πλευρά της Λαμίας .

Το τάμα που είχαν κάνει  στην αρχή της προσπάθειας πριν πολλά χρόνια , ηταν να δώσουν στον Αγιο Τρύφωνα , ενα μικρό εκκλησάκι στην ακρη της πόλης , την αίγλη που του αξίζει . Τα εργα του νεοανεγειρόμενου ναού ολοκληρώνονται φέτος με την τσιμεντόστρωση του προαύλειου χώρου , ικανού να φιλοξενήσει πολλές θρησκευτικές εκδηλώσεις τα επόμενα χρόνια . 

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος που ηταν πάντα στο πλευρό του Συλλόγου Αμπελουργών και στήριζε τις πρωτοβουλίες τους ολα τα προηγούμενα χρόνια και απο τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας , επισκέφθηκε χθες το χώρο και συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση  των εργων . Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης .  

Φωτογραφίες

    

randomness