Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εορτασμός της επετείου της 7ης Μαρτίου 1878 στον Παλαμά Δομοκού

Ο Παλαμάς και ο Δήμος Δομοκού γιορτάζει και τιμά την επέτειο της 7ης Μαρτίου 1878. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα Παλαμά και το πρόγραμμα περιλαμβάνει δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και κατάθεση στεφάνων απο το Δήμαρχο Δομοκού και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας στο μνημείο των ηρώων . Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η ιστορικός -αρχαιολόγος Ευαγγελία Δημοπούλου , ενω θα τηρηθεί κανονικά το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον covid-19. 

Στις 7 Μαρτίου 1878, στον Παλαμά, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των επαναστατών, οι οποίοι ύψωσαν την επαναστατική σημαία και ορκίσθηκαν να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων για την πολυπόθητη λευτεριά. Η επαναστατική αυτή προκήρυξη απευθύνεται «προς τας Ευρωπαϊκάς κυβερνήσεις» και καταλήγει με την προσήλωση των επαναστατών στον αγώνα για την Ένωση με τη Μητέρα Πατρίδα και στην επίκληση για υποστήριξη εκ μέρους τους.
Και πράγματι, ο αγώνας των επαναστατών αυτή τη φορά έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Τρία χρόνια μετά, η περιοχή του Δομοκού, μαζί με τη Θεσσαλία και την περιοχή της Άρτας ενσωματώθηκε στο Ελληνικό Κράτος. Οι πόθοι των σκλαβωμένων από το 14ο αιώνα κατοίκων έλαβαν σάρκα και οστά και τα δάκρυα χαράς διαδέχθηκαν τους λυγμούς της λύπης.

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness