Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Επαναδημοπρατείται ο ''Αγιος Λουκάς'' --Στόχος να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι

Στη δημοπράτηση του Τουριστικού Περιπτέρου του Αγίου Λουκά , προχωρά η Δημοτική Αρχή , με στόχο το Τουριστικό Περίπτερο να λειτουργήσει και πάλι μέχρι το ακλοκαίρι . '' Εχουμε ενα Τουριστικό Περίπτερο , στο πιο εμβληματικό σημείο της πόλης , το οποίο είναι κλειστό , τόνισε ο Δήμαρχος απαντώντας στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων . Σύμφωνα με τον Δήμαρχο η αλλαγή χρήσης του κτιρίου δεν είναι τόσο απλό και με αμφίβολα αποτελέσματα αν κινηθούμε νομικά . Εξετάζονται διάφορες προτάσεις που εχουν πέσει στο τραπέζι και στόχος μας είναι το Τουριστικό Περίπτερο να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι  . Πρέπει να προηγηθούν εργασίες βελτίωσης της υποδομής που υπάρχει στο Τουριστικό Περίπτερο και για να γίνουν αυτά τα εργα απαιτεί μεγάλη επιβάρυνση του Δήμου και μάλιστα σε μια περίοδο που είναι δύσκολη ακόμη και η οποια δανειοδότηση απο τις Τράπεζες . Εξετάζοντας ολα αυτά αποφασίσαμε να πάμε σε επαναδημοπράτηση του Τουριστικού Περιπτέρου , αφου κατα την αποψη της Δημοτικής Αρχής είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση . Εντονη αντιπαράθεση στο Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας για το Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά . Τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι παρατάξεις του Νίκου Σταυρογιάννη και του Παναγιώτη Στασινού , με τον Αντιδήμαρχο Λαμίας να αφήνει αιχμές στην τοποθετησή του για κακοδιαχείριση απο την προηγούμενη δημοτική αρχή .

Στην κριτική του Αντιδημάρχου απάντησαν τόσο ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης Νίκος Σταυρογιάννης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Ρούλιας και Βίβιαν Αργύρη . Αναφερόμενος στις οφειλές απο ενοίκια της μισθώτριας εταιρείας που εγκατέλειψε το Τουριστικό Περίπτερο , ο κ. Σταυρογιάννης τόνισε οτι η παραταξή του κληρονόμησε το πρόβλημα και οτι οι οφειλές της εταιρείας βαρύνουν την προηγούμενη δημοτική αρχή . Απο την πλευρά μας είπε ο κ. Σταυρογιάννης , οταν αναλάβαμε κάναμε ολες τις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των ενοικίων , ωστόσο επεσήμανε οτι θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να είναι πολύ προσεκτικό οταν αναφέρεται σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες . 

Να αναζητηθούν αστικές ευθύνες για το Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά , υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Στάικος , προσθέτοντας οτι περιμένω απο τη Δημοτική αρχή να μας ενημερώσει για το ποιό είναι το σχέδιο αξιοποίησης του Τουριστικού Περιπτέρου , ενός εμβληματικού οπως είπε κτιρίου . 

 

   

randomness