Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επεισόδια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα φοβούνται οι αστυνομικοί στη Λαμία

ΦρΦόβους για επεισόδια απο τον αντιεξουσιαστικό χώρο που εκδηλώνουν την συμπαραστασή τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα , εκφράζει με ανακοινωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας και ζητά να ενισχυθούν με μια ακόμη διμοιρία οι δυνάμεις της Αστυνομίας στο νομό . Η Αστυνομκή Διεύθυνση  Φθιώτιδας συμμεριζόμενη την έκδηλη ανησυχία που εκφράζεκφράζουν  οι τοπικοί φορείς αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα της Λαμίας, μιας και η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αλλά και στο επίκεντρο των ατόμων που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ζήτησε  από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς, την ενίσχυση της με μία Ομάδα Διμοιρίας Υποστήριξης, για τις επόμενες ημέρες, όπου η κατάσταση είναι και έκρυθκκρίσιμη, μόνο για ένα ωράριο (απογευματινή βάρδια), προερχόμενη κυρίως από τις Δ.Α. Ευρυτανίας και Φωκίδας, όπου και δεν υφίστανται δομές Ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών, ενώ κατάστημα κράτησης υφίσταται μόνο στη Δ.Α. Φωκίδας, χωρίς να παρουσιάζει ανάγκες διαρκούς φύλαξης, όπως το Κ.Κ. Δομοκού, αλλά και τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν παρουσιάζουν έξαρση.

ΗΗ Η  αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης προέκυψε ως απόρροια της μεγιστοποίησης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, ιδίως στον χώρο του νοσοκομείου, αλλά και της ορθολογικής αξιοποίησης του αστυνομικού προσωπικού, προκειμένου και ακώλυτα να λειτουργούν οι υπηρεσίες, αλλά και να καλυφθούν οι ανθρώπινες ανάγκες του προσωπικού.

ΔυΔυστυχώς όμως το  αίτημα της Δ.Α. Φθιώτιδας, απορρίφθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς  προκαλώντας την απορία και την αγανάκτηση των αστυνομικών .

Η ε

    

randomness