Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έπεσαν υπογραφές για το Διοικητήριο στη Λαμία!

• Σταϊκούρας - Σπανός υπέγραψαν την αμοιβαία ανταλλαγή έκτασης στο πρώην Στρατόπεδο Τσαλτάκη

Υπογράφηκε η αμοιβαία ανταλλαγή έκτασης στο πρώην Στρατόπεδο Τσαλτάκη, μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το Υπουργείο Οικονομικών εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ολοκληρώσει την κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε κατόπιν αιτήματος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, το οποίο ικανοποιήθηκε με την κατάθεση σχετικής διάταξης από τον Υπουργό Οικονομικών. Η σχετική διάταξη ψηφίστηκε στις 22/12/2021.

Ο Υπουργός Οικονομικών Xρήστος Σταϊκούρας με μεθοδικότητα, εκπλήρωσε τα προαπαιτούμενα για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και συνέδραμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κατασκευή Διοικητηρίου.

«Το αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προς το Υπουργείο Οικονομικών ικανοποιήθηκε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δεν ήταν καθόλου μια εύκολη διαδικασία» δήλωσε στον “Λ.Τ.” ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Στο Υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να μελετήσουμε, να ωριμάσουμε μια σειρά πραγμάτων και στο τέλος να νομοθετήσουμε» ανέφερε ο υπουργός.

Με την υπογραφή της αμοιβαίας ανταλλαγής εκτάσεων εντός του πρώην Στρατοπέδου Τσαλτάκη, δίδεται η δυνατότητα στην Περιφέρεια να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την κατασκευή του Διοικητηρίου, έχοντας πλέον την κατάλληλη έκταση.