Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επίθεση σκύλου σε 4χρονο κορίτσι και δύο μητέρες

Ανάστατοι από τα συνεχόμενα κρούσματα επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά της πόλης είναι οι κάτοικοι της Λαμίας, καθώς την Τετάρτη (19/4) το απόγευμα, σημειώθηκαν νέες επιθέσεις στη νότια πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στον ποδηλατόδρομο στη Νέα Άμπλιανη.

Αρχικά, ήταν λίγο μετά τις 7:00μ.μ. προχθές, όταν ένας μεγαλόσωμος σκύλος που φάνηκε να έφυγε από αυλή σπιτιού, επιτέθηκε σε 4χρονο κοριτσάκι που εκείνη τη στιγμή έπαιζε με άλλα παιδάκια, κοντά στο γήπεδο της Νέας Άμπλιανης. Από τις φωνές των παιδιών, έτρεξε σε βοήθεια ο 73χρονος νονός της 4χρονης και στην προσπάθειά του να σώσει το μικρό κορίτσι, δέχθηκε και αυτός δάγκωμα από το σκύλο. Ο 73χρονος και η 4χρονη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησαν. Ωστόσο ο συγκεκριμένος σκύλος, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς αργότερα επιτέθηκε και σε μια μητέρα, Ρομά, που περπατούσε στον ποδηλατόδρομο δαγκώνοντάς τη στο μηρό ενώ αμέσως μετά επιτέθηκε σε μια μητέρα με τα δυο κοριτσάκια της που έκαναν βόλτα με τα ποδήλατά τους. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μητέρα που είναι δημοσιογράφος του STAR Κεντρικής Ελλάδας, κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση του σκύλου στα παιδιά της, αλλά όχι και τη σε βάρος της επίθεση. Αλλά για καλή της τύχη, είχε περάσει τη τσάντα της χιαστί στον ώμο της και έτσι ο σκύλος δάγκωσε τη τσάντα και όχι το πόδι της!

Κατόπιν ενημέρωσής της για τα τρία αυτά περιστατικά, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 37χρονου ιδιοκτήτη του σκύλου και όπως αποδείχθηκε από έρευνα που ακολούθησε ο σκύλος δεν ήταν τσιπαρισμένος, ούτε είχε βιβλιάριο υγείας, γι αυτό εκτός από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 37χρονου για τις επιθέσεις, του επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.