Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ : Συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη

Να μην προχωρήσει καμία απόλυση εργαζομένων από τις εργολαβίες που ετοίμαζαν εργολάβοι και Διοίκηση απαίτησαν τα Σωματεία των Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ κατά τη συνάντησή τους με τη διοίκηση της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν ακόμη να μη γίνει καμία περικοπή στις παροχές εργαζομένων και να καταβληθεί σε όλους εδώ και τώρα το επίδομα κανονικής άδειας.

Κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των Σωματείων, η διοίκηση πάγωσε οποιαδήποτε απόλυση, ανέστειλε τη διακοπή των οδοιπορικών στους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα απαντήσει στο αίτημα για την άδεια.

Παράλληλα τα Σωματεία ζήτησαν να πληρωθούν οι αυτοαπασχολούμενοι μικροεργολάβοι.

 

Στο μεταξύ νέα 24ωρη απεργία στις 18 Φεβρουαρίου  αποφάσισε  το Συντονιστικό των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, που συμμετέχει και το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της απεργίας καλούν σε συγκέντρωση που θα γίνει εκείνη την ημέρα στην Χαλκίδα, αντιδρώντας τόσο για το νόμο του ασφαλιστικού που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, όσο και για την τροπολογία της ντροπής που ψηφίστηκε για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενούς της.

«Την Τρίτη 18 Φλεβάρη απεργούμε! Όλη η Στερεά θα διαδηλώσει στην Χαλκίδα τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Συνδικάτα Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας, Μετάλλου Εύβοιας και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στο Πάρκο Βούρκου και στην πορεία στην υψηλή γέφυρα, όπως και στην προσυγκέντρωση των Συνδικάτων στις 10.00 στην πλατεία Αγοράς.

   

Απόψεις