Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ερώτηση απο 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στη ΛΑΡΚΟ !

 
Ερώτηση 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και  Ενέργειας και Οικονομικών για την ανησυχητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη ΛΑΡΚΟ μετά την ένταξή της σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με τροπολογία του Υπουργού Κωστή  Χατζηδάκη . Η τροπολογία είχε στόχο να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της βιομηχανίας από τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οικονομικού έτους 2020, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της έως να ιδιωτικοποιηθεί.
Ακολούθησαν περικοπές μισθών, μη καταβολή δώρου Πάσχα και επίδομα αδείας, μη καταβολή αποζημιώσεων σε αποχωρήσαντες εργαζόμενους, οικονομική ασφυξία των συνεργαζομένων εργολάβων λόγω της συσσώρευσης χρεών και αδιέξοδο πληθώρας επαγγελματιών σε όλη την Ελλάδα (μεταφορείς, ναυτιλιακές επιχειρήσεις και πράκτορες, τεχνικές εταιρείες κ.ά.
Μια κατάσταση που επιβεβαιώνεται από την επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη, που επιβεβαιώνει τη δεινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και στη Δυτική Μακεδονία.
Η ερώτηση επισημαίνει ότι τα προβλήματα στη ΛΑΡΚΟ πολλαπλασιάζονται, παρά τη δέσμευση του κ. Χατζηδάκη για το αντίθετο, και παρά το ότι επέλεξε να δώσει κρατική ενίσχυση 9,3 εκατ. ευρώ στη ΛΑΡΚΟ, σε μία εταιρεία που ένα από τα βασικά της προβλήματα είναι η καταδίκη της από την ΕΕ για κρατικές ενισχύσεις.
Οι Υπουργοί ερωτώνται τι προτίθενται να κάνουν για την εξόφληση των οφειλών της ΛΑΡΚΟ σε προμηθευτές, μεταφορείς και εργολάβους με τους οποίους συνεργάζεται σε όλη την Ελλάδα και πώς διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, την ασφάλεια των εργαζομένων, την παραγωγή μεταλλεύματος και την εξαγωγή του.

   

randomness