Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ερώτηση για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά μεταναστών στο Καρπενήσι προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ανησυχίες στην τοπική κοινωνία του Δήμου Καρπενησίου προκαλούν πληροφορίες οτι επίκειται τις επόμενες ημέρες μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα της ευρυτανικής πρωτεύουσας . Με ρωτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος ζητά να ενημερωθεί αν αληθεύουν οι πληροφορίες για εγκατάσταση μεταναστών στο Καρπενήσι και αν εχουν ενημερωθεί οι τοπικοί φορείς . Ο βουλευτής Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας στην ερωτησή του χαρακτηρίζει αδικη μια τέτοια απόφαση και απορρίπτει το ενδεχόμενο εγκατάστασης μεταναστών στο Δήμο Καρπενησίου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών φορέων  και επαγγελματικών οργανώσεων της περιοχής .

Ο νομός Ευρυτανίας σημειώνει στην ερωτησή του ο βουλευτής , αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ανεργίας και οικονομικού μαρασμού . Μοναδική εξαίρεση σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργο , αποτελεί η τουριστική ανάπτυξη , που μπορέι να φέρει εισόδημα και απασχόληση στον τοπικό πληθυσμό .

Επιπροσθέτως επισημαίνει στον υπουργό οτι ολες οι ξενοδοχειακές μονάδες που ερεύνησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν προτίθεται να φιλοξενήσουν μετανάστες . Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας '' τόσο οι αντίξοες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή , οσο και η μη υπαρξη οργανωμένων δομών φιλοξενίας καθιστούν αδύνατη την επιβίωση ανθρώπων σε κοντέινερ και σκηνές σε τέτοιο υψόμετρο ''.   

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.