Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εξευτελιστικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών υπέστησαν οι ευρωβουλευτές Κύρτσος -Μαριάς

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλουν εξονυχιστικούς ελέγχους στους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα. Μετά την περίπτωση της Γερμανίας της Ιταλίας, η οποία επιβάλει δειγματοληπτικούς έλεγχους στους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα τις οποίες χαρακτηρίζει «ευαίσθητες», τη σειρά παίρνει το Βέλγιο.
Συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Ε.Ε, τις Βρυξέλλες, οι ελληνες ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Νότης Μαριάς καταγγέλλουν οτι  υπέστησαν εξευτελιστικούς  ελέγχους στα ταξιδιωτικά τους έγγραφα με συνέπεια να υπάρξει ταλαιπωρία και αγανάκτηση.  
Υπό τον φόβο εισόδου στην χώρα παράτυπων και παράνομων μεταναστών με πλαστά ελληνικά έγγραφα και λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα με τις αρχές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να βρίσκονται σε συναγερμό για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες, οι έλεγχοι των επιβατών στις πτήσεις από την Ελλάδα, γίνονται σιγά – σιγά καθεστώς.Οι  Έλληνες ευρωβουλευτές που ταξίδευαν για τις Βρυξέλλες και οι οποίοι υπέστησαν τους ελέγχους, επιβεβαιώνουν ουσιαστικά την νέα πραγματικότητα. Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος σε ανάρτησή του έκανε λόγο για «ευρωπαϊκό διασυρμό» της Ελλάδας «εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει τα βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα. Χθες είχαμε ελέγχους διαβατηρίων των επιβατών της Aegean και στις Βρυξέλλες, καρδιά της Ε.Ε.»

Απαράδεκτους χαρακτηρίζει τους ελέγχους και ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σημειώνοντας οτι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι διαβατηριακοί ελεγχοι μας κατατάσσει και επισήμως σε πολίτες τρίτης ευρωπαικής κατηγορίας .