Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ευαγγελισμός: Τριπλά εμβολιασμένος υγειονομικός νόσησε δύο φορές

Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που ζουν οι υγειονομικοί αλλά και οι ασθενείς στα νοσοκομεία, με τους πρώτους να νοσούν κατά… στρατιές και τους δεύτερους να αγωνιούν, εξαιτίας των τεράστιων κενών που δημιουργούνται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Ο Φώτης Τουλγαρίδης, καρδιολόγος του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», είναι ένας από τους υγειονομικούς που νοσούν με κοροναϊό. Δεν είναι η πρώτη φορά που νοσεί, καθώς την πρώτη φορά που νόσησε ήταν προτού κάνουν την εμφάνισή τους τα εμβόλια. Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή έχει εμβολιαστεί τριπλά η νόσηση είναι ηπιότερη.

«Το υγειονομικό προσωπικό μέσα στα νοσοκομεία έχει συνηθίσει και να νοσεί και να εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες», δήλωσε, στο MEGA.

Ο κ. Τουλγαρίδης χαρακτήρισε αισχρά τα πρωτόκολλα που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας: «Τα πρωτόκολλα μέχρι στιγμής είναι αισχρά, γιατί ουσιαστικά δεν στηρίζονται σε στέρεα επιστημονική γνώση, αλλά είναι της τελευταίας στιγμής πρωτόκολλα, γιατί τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα. Υπάρχουν τόσες πολλές ελλείψεις που προϋπήρχαν της πανδημίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το να γυρνάει κανείς στην εργασία του μετά από πέντε ημέρες καραντίνας είναι επισφαλές σχετικά με το αν θα μεταδώσει τον ιό. Οι πιθανότητες διάδοσης του ιού είναι πολλές, καθώς όπως τόνισε πολλοί συνάδελφοί του καλούνται να γυρίσουν στο πόστο τους μετά από πέντε ημέρες καραντίνας.

«Η μετάλλαξη που κυριαρχεί είναι η Όμικρον. Η Όμικρον φαίνεται να έχει μικρότερο ποσοστό και διάστημα επώασης, και ίσως γι αυτό υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψει νωρίτερα κάποιος στην εργασία του. Όλα όμως εξαρτώνται από το προφίλ του ασθενούς. Θα πρέπει να ελέγχεται η παραμονή των συμπτωμάτων, δεν μπορεί να επιστρέψει κάποιος που αισθάνεται μεγάλη κόπωση και σίγουρα καλό θα ήταν να βρίσκεται σε επαφή με τον γιατρό του, ώστε να είναι αυτός που θα τον καθοδηγήσει εάν χρειαστεί περαιτέρω εξετάσεις», είπε η πνευμονολόγος Μάτα Τσικρικά.

«Να ευχηθούμε στον κόσμο να έχει την υγεία του και να εμβολιαστεί με την τρίτη δόση, γιατί φαίνεται ότι δημιουργεί ισχυρό τείχος ανοσίας», κατέληξε ο κ. Τουλγαρίδης.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness