Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φάνης Σπανός και Απόστολος Γκλέτσος στον β' γύρο των Περιφερειακών εκλογών για την Στερεά

Ο Φάνης Σπανός και ο Απόστολος Γκλέτσος θα είναι  οι δύο υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο β’ γύρο των Περιφερειακών εκλογών.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας», Φάνης Σπανός δείχνει  το ποσοστό του να πλησιάζει το 40% αντλώντας δυναμική από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και δείχνοντας να έχει προβάδισμα και στις άλλες τέσσερις περιφερειακές ενότητες .

Ο Απόστολος Γκλέτσος αντλεί τη δυναμική του από τη Φθιώτιδα και δείχνει ικανός να ξεπεράσει το 25%.

Τρίτη δύναμη η «Στερεά Υπεροχής» του Δημήτρη Αναγνωστάκη αρκετά μακριά όμως  από ποσοστό που θα του επιτρέψει την είσοδό του στο β’ γύρο και μάλιστα με πολύ χαμηλά ποσοστά ακόμη και στην Εύβοια.

Με δηλωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ευχαρίστησε  όλους τους Στερεοελλαδίτες και τις Στερεοελλαδίτισσες που  εμπιστεύτηκαν και στήριξαν τον συνδυασμό του στέλνοντας ,  ένα ξεκάθαρο μήνυμα νίκης στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών.
''Το σημερινό αποτέλεσμα ανταμείβει τη μεγάλη προσπάθειά μας να μεταδώσουμε απ’ άκρο σ΄άκρο της Στερεάς το όραμα, τις ιδέες και τον προγραμματισμό μας για την επόμενη περιφερειακή θητεία.
Κυρίως, όμως, δικαιώνει τη σκληρή δουλειά που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια με τον Κώστα Μπακογιάννη και την Περιφερειακή ομάδα για να υπηρετήσουμε αυτόν τον τόπο.
Αυτή τη στιγμή θέλω να απευθύνω ένα πλατύ κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και σε όλες τις υγιείς και δημοκρατικές δυνάμεις να έρθουν κοντά μας, για μια καθαρή νίκη την ερχόμενη Κυριακή.
Μια νίκη της Ρούμελης, μια νίκη των πολιτών, μια νίκη όλων μας''!

 

Aνακοίνωση εξέδωσε και ο Απόστολος Γκλέτσος για το εκλογικό αποτέλεσμα στις Περιφερειακές Εκλογές.

 

''Κάθε εκλογικό αποτέλεσμα, έχει την ερμηνεία που ο καθένας  του αποδίδει. Οι συνέπειες του αποτελέσματος, δεν έχουν να κάνουν με το ποιος κερδίζει ή χάνει. Κυρίως, αποτυπώνει τους συσχετισμούς εκείνων των  δυνάμεων, που θα κληθούν με την συμβολή τους, να οδηγήσουν  την Περιφέρειά μας, προς όφελος των πολλών. Χωρίς κομματικούς μηχανισμούς, με μοναδικά όπλα, τη φρεσκάδα και ορμή του συνδυασμού, αλλά και με την εμπιστοσύνη στη κρίση των πολιτών……..

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι  της τελικής δικαίωσης.  Ήττα δεν είναι να χάνεις, ήττα είναι όταν δεν μπορείς να σηκωθείς!

 

 

 

Tην ανάγκη ''συννενόησης για την μετάβαση της Περιφέρειας στην εποχή της ωριμότητας '' , τονίζει με δηλωσή της η  Κατερίνα Μπατζελή , εκτιμώντας  τα αποτελέσματα του α'  γύρου των Περιφερειακών εκλογών.

 

 

 

«Ευχαριστούμε όλους και όλες που μας δείξατε την εμπιστοσύνη σας και στηρίξατε με την ψήφο μας την παράταξή μας ,πατρίδα μας η Στερεά.

 

Εγώ και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης δώσαμε έναν ωραίο αγώνα προτάσσοντας το ρεαλιστικό και μελετημένο πρόγραμμά μας, τις προοδευτικές αρχές και αξίες μας, την ειλικρίνεια ,τον καθαρό πολιτικό λόγο και την πρόθεση μας να διασφαλίσουμε ένα νέο τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου πέρα και έξω από τις απαιτήσεις του νέου αυτοδιοικητικού πλαισίου.

 

Οι πολίτες που επέλεξαν να στηρίξουν την παράταξή μας πρέπει να είναι σίγουροι ότι με τις ίδιες αρχές και αξίες θα συμμετάσχουμε και θα εγγυηθούμε την διαφανή λειτουργία του νέου Περιφερειακού Συμβούλιου αλλά και την προώθηση αναπτυξιακών και κοινωνικών παρεμβάσεων που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

 

 

 

Για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στην Περιφέρεια μας τούτη την ώρα μόνο γενικά συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς. Ο αγώνας των εκλογών στην Περιφέρεια μας έγινε πέρα της πολιτικής προεκλογικής πόλωσης κάτω και από διαφορετικές πολιτικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές συνθήκες.

 

Υπήρξε μία διαφορετική ανάγνωση της πολιτικής, που όμως πρέπει να ομολογήσω, υποστηρίχτηκε από μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας.

 

 

 

Εμείς δεν πετύχαμε ασφαλώς τον βασικό μας στόχο που ήταν η συμμετοχή μας στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών. Πετύχαμε όμως και είμαστε υπερήφανοι γι΄ αυτό μια σημαντική συσπείρωση στη βάση προοδευτικών ιδεών και προγράμματος. Καταγραφήκαμε ως μία δυναμική, προοδευτική αυτοδιοικητική παράταξη σταθερότητας, ικανή να συμβάλλει σε μία Στερεά Ελλάδα Παραγωγής και Ασφάλειας των πολιτών της.

 

Ήρθε η ώρα και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ως παράταξή για την μετάβαση της Περιφέρειας στην εποχή της ωριμότητας, με εμπέδωση της περιφερειακής διακυβέρνησης, της ενότητας μέσα από διαβούλευση και προγραμματική ωρίμανση των διεκδικήσεων της Στερεάς, στο Ευρωπαϊκό τοπίο μιας Ευρώπης των Περιφερειών.

 

Απαιτείται σκληρή δουλειά, πολιτική σύνεση, συνεννόηση και συναίνεση.

 

Θέλω να ξέρετε ότι η παράταξή μας θα εγγυηθεί στο μέτρο των δυνάμεών που μας έδωσαν οι πολίτες της Στερεάς αυτή την πορεία χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς

 

 

Φωτογραφίες

   

randomness