Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο - Δραματική διάσωση δύο γυναικών

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, σε πολυκατοικία, στη συμβολή των οδών Πρωτέως και Μουσών, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. 

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν με ασφάλεια μία γυναίκα από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου με χρήση κλιμακοφόρου οχήματος και άλλη μία ηλικιωμένη γυναίκα από την ταράτσα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας απομακρύνθηκαν με ασφάλεια μέσω του κλιμακοστασίου.

Οι δύο γυναίκες που απομακρύνθηκαν με κλιμακοφόρο έχουν υποστεί πολύ ελαφρά εγκαύματα και ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και θα μεταφερθούν με ασθενοφόρα σε νοσοκομείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών. Εντός του διαμερίσματος αλλά και στην υπόλοιπη πολυκατοικία δεν εντοπίστηκε τυχόν άλλο εγκλωβισμένο άτομο.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, η οποία δεν επεκτάθηκε σε άλλο χώρο, όμως το συγκεκριμένο διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς. Εξαιτίας του συμβάντος έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Πρωτέως από το ύψος της οδού Μουσών. 

Στο σημείο έχει μεταβεί και κλιμάκιο αντρών του Ανακριτικού Τμήματος τηςΠυροσβεστικής που θα διενεργήσει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά και αν υπάρχει τυχόν υπαιτιότητα.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR