Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Φρένο» δανειστών σε Τσίπρα: «Παγώνουν» τα μέτρα για το χρέος λόγω του «μποναμά»!

Ως τον Ιανουάριο τουλάχιστον αναμένεται να διαρκέσει το πάγωμα της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο Τύπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μάικλ Ρέινς. Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup αναφέρει πως οι θεσμοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως «οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται να μην είναι συμβατές με τις συμφωνίες».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος βρίσκει πως κάποιες χώρες μοιράζονται τις απόψεις αυτές και συνεπώς δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων και καταλήγει λέγοντας πως «αναμένουμε μια πλήρη έκθεση από τους θεσμούς ως τον Ιανουάριο».

Από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις παροχές (επίδομα σε συνταξιούχους και μέτρα για τη νησιωτική πολιτική) υπήρξαν αντιδράσεις από Βρυξέλλες και Γερμανία. Σήμερα όμως οι αντιδράσεις έγιναν επίσημες. Ταυτόχρονα το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, η Κομισιόν και ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξαν επίσημα πως οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συμβαδίζουν με την συμφωνία και ότι θα παγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ντάισελμπλουμ: Οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συμβαδίζουν με την συμφωνία
Σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε: Οι θεσμοί κατέληξαν πως οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συμβαδίζουν με την συμφωνία.
Ορισμένα μέλη βλέπουν πως δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με την εφαρμογή  των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Αναμένουμε την ολοκληρωμένη έκθεση των Θεσμών τον Ιανουάριο.