Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γέμισε απο παιδικές φωνές και χαρούμενα πρόσωπα το Αμφιθέατρο στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Φθιώτιδας

Γέμισε από παιδικές φωνές και χαρούμενα  πρόσωπα   το Αμφιθέατρο της  Μητρόπολης Φθιώτιδας . 400  παιδιά που  διακονούν το αναλόγιο των Ενοριών του νομού ,  ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας  κ. Νικολάου . Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των Ιεροπαίδων και των παιδιών που βοηθούν στα αναλόγια .

            Τα παιδιά καλωσόρισε με θερμά λόγια στο Αμφιθέατρο ο Μητροπολίτης  και τα ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του καθώς συνεχάρη και τους ιερείς που τα προέτρεψαν σ’ αυτό.

            Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Αθανάσιος Κυρίτσης, Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου και στο πρώτο μέρος τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή μια ταινία για την ζωή του Χριστού.

            Ακολούθησε η ομιλία του Μητροπολίτη ,  ο οποίος  αναφέρθηκε  στο έργο της διακονίας των παιδιών , λέγοντας χαρακτηριστικά :

            « Αγαπητά μου παιδιά είστε πολύ τυχερά που διακονείτε στο ιερό βήμα, διότι παίρνετε τη χάρη του Θεού και ζώντας την Θεία Λατρεία βλέπετε τη ζωή του Χριστού. Εσείς βοηθάτε τον Ιερέα και το έργο της Ενορίας σας. Στην πραγματικότητα τον Χριστό βοηθάτε, ο οποίος αναμφίβολα σας αγαπά πολύ . Είστε τα λουλούδια στο περιβόλι της Εκκλησίας μας.  Εσείς είστε οι αυριανοί εργάτες της Εκκλησίας και θέλω να γνωρίζετε  ότι η Ιερά Μητρόπολις θα είναι πάντα στο πλευρό σας.

            Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας που σας οδήγησε εδώ».

            Την όμορφη εκδήλωση πλαισίωσε η Παιδική Χορωδία της Μητρόπολης , η οποία με την συνοδεία μουσικών οργάνων και την Διεύθυνση του Υπευθύνου Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη, έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα του αγίου Δωδεκαημέρου και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια . 

            Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και  κλήρωση με  τρία  μεγάλα δώρα  . Παράλληλα ο  Σεβασμιώτατος  διένειμε σε όλα τα παιδιά προσωπικά, αναμνηστικά δώρα συνοδευόμενα από τις πατρικές του ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά και καλή πρόοδο.

            Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσιο κέρασμα προς όλους στην Τραπεζαρία του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου.

            

Φωτογραφίες