Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιάννης Οικονόμου : ''Ανεξήγητη η συμπεριφορά του «βαθέως κράτους» σε Λουτρά Ύπατης και Θερμοπύλες ''

 

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τοποθετήθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου και συγκεκριμένα επί του άρθρου 45 που δίνει τη δυνατότητα σε εκτάσεις που ανήκουν είτε στο Δημόσιο ή στους ΟΤΑ να αξιοποιηθούν μέσα από το πνεύμα των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προχωρήσουν γρήγορα τα πράγματα, να ωριμάσουν, να καμφθούν εμπόδια, χρόνιες στρεβλώσεις και αγκυλώσεις υπό την προϋπόθεση ότι το «βαθύ κράτος» και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το ΤΑΙΠΕΔ θα σταματήσει να έχει μια συμπεριφορά ανεξήγητη και ανυπέρβλητη προς οποιονδήποτε θέλει να καταθέσει μια πρόταση ή να διατυπώσει την απορία του γιατί τέτοιες εκτάσεις-φιλέτα που αποτελούν αναπτυξιακούς πόλους και που θα μπορούσαν να φέρουν θέσεις εργασίας δεν αξιοποιούνται.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε δύο παραδείγματα από τη Φθιώτιδα: Στο οικόπεδο των Λουτρών Υπάτης το οποίο παραμένει αναξιοποίητο και που με τα χίλια ζόρια αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και την αδυναμία αξιοποίησης συνολικά της έκτασης των Θερμοπυλών, το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι της Φθιώτιδας στον κόσμο, που η ελληνική πολιτεία το έχει επιλέξει για να εγκαταστήσει τη Δομή φιλοξενίας προσφύγων, διευκρινίζοντας βέβαια πως η χώρα μας θα πρέπει να έχει δομές και πως οι άνθρωποι που φιλοξενούνται εκεί δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα αλλά επισημαίνοντας ταυτόχρονα το παράδοξο της επιλογής του συγκεκριμένου σημείου. 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness