Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιατί μπλέκουν τα έργα στη Λαμία ;

Κάτι μυστήριο συμβαίνει με τα δημόσια εργα στη Λαμία. Η ακύρωση του διαγωνισμού του ΧΥΤΑ είναι η ακτινογραφία ενός βαριά άρρωστου συστήματος διοίκησης που ευθύνεται εν πολλοίς για το γεγονός ότι μεγάλα και σημαντικά έργα για τους πολίτες στην περιοχή μας είτε δεν ξεκινούν ποτέ, είτε μπλοκάρονται στην πορεία και καθυστερούν πολλά χρόνια, είτε ματαιώνονται.
 Δεν αμφιβάλλω ότι ανάλογες περιπτώσεις με καθυστερήσεις έργων υπάρχουν και σε άλλους νομούς και σίγουρα η πόλη μας, δεν διεκδικεί κάποια πρωτοκαθεδρία αναφορικά με τις χρονοβόρες διαδικασίες που χαρακτηρίζουν τον τομέα της δημοπράτησης και κατασκευής έργων στην Ελλάδα.
Η διαφορά είναι ότι στις άλλες πόλεις διαβάζουμε καθημερινά ότι γίνονται έργα, ενώ στη δική μας περιοχή, τα νέα γύρω άπο τα έργα είναι τις περισσότερες φορές δυσάρεστα.
Για παράδειγμα δεν είναι μόνο ο ΧΥΤΑ που εμπλεξε με τον κίνδυνο να πληρώσουμε και αποζημίωση.
Νωρίτερα είχε μπλέξει το έργο του πάρκινγκ τής δημοτικής αγοράς. Αργότερα έμπλεξε το έργο του Κολυμβητηρίου Λαμίας. Παλαιότερα είχε μπλέξει το έργο του Νοσοκομείου και τρομάξαμε ύστερα απο χρόνια να το ξεμπλέξουμε πληρώνοντας μερικά εκατομμύρια σε αποζημιώσεις. Ας μην μιλήσουμε για το μπλέξιμο του Διοικητηρίου και του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας. Άλλη πονεμένη ιστορία.
Υπάρχει άραγε κάποιος ειδικός περί των δημοσίων έργων για να μας ενημερώσει γιατί μπλέκουν συνέχεια οι εργολαβίες στη Λαμία ;
Τί στην ευχή συμβαίνει. Μήπως μάς έχουν ματιάσει και δεν το έχουμε καταλάβει.
Μήπως μας εχει χτυπήσει κανένας “ιός” και είμαστε ασυμπτωματικοί ;

Χρ. Α

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.