Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Γιώργος Δελιχάς : Καμία αναφορά στο Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας για την πανδημία και την “επόμενη μέρα” που ξημερώνει για το λαό της περιοχής.

 
 

Με γραπτή  ανακοίνωση – λόγω της απουσίας του από το  χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιεων – τοποθετήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Δελιχάς.   

Η Ανακοίνωση:

«  Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτο το γεγονός, ότι από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα  Παρασκευή 22 Μαΐου, απουσιάζει οποιοδήποτε θέμα συζήτησης αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού και την “επόμενη μέρα” που ξημερώνει για το λαό της περιοχής. 

   Συγκεκριμένα, ως Λαϊκή Συσπείρωση, εκτιμούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις για:

  • Την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας. Τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Θεωρούμε απαράδεκτο και καταγγέλλουμε το γεγονός ότι, αν και το νοσοκομείο Λαμίας έχει χαρακτηριστεί ως σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όλο το προηγούμενο διάστημα, και παρά τις τεράστιες ελλείψεις, δεν έγινε καμία πρόσληψη γιατρού. Δεν υπήρξε καμία βελτίωση στο επίπεδο παροχών υγείας του λαού της περιοχής.
  • Την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι συμπολίτες μας που βρέθηκαν απολυμένοι και άνεργοι, με αναστολή συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, αντιμέτωποι με όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, τα οποία, ενώ παρουσιάστηκαν ως έκτακτα, τελικά, ήρθαν για να μείνουν. Την εντατικοποίηση της εργασίας σε ορισμένους κλάδους, πως τα σούπερ μάρκετ. Την έλλειψη μέτρων προστασίας.
  • Την κατάσταση που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κινδυνεύουν με κλείσιμο.
  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
  • Τα προβλήματα που υπήρξαν και συνεχίζουμε υπάρχουν στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς δημοτικών υπαλλήλων, σε ορισμένους τομείς, όπως η καθαριότητα.

   Αντί αυτών των θεμάτων, που θα έπρεπε να κυριαρχούν στην ημερήσια διάταξη, η Δημοτική Αρχή, επέλεξε να φέρει προς συζήτηση και έγκριση θέματα που οδηγούν στην περαιτέρω αποσάθρωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου. Συμβάλλουν στην περαιτέρω παράδοση της δημοτικής περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Στην ιδιωτικοποίηση και λειτουργία βασικών τομέων και υπηρεσιών μακριά από τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξυπηρετούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης για τη μετατροπή των Δήμων σε εργαλεία εξυπηρέτησης της επιχειρηματικότητας. 

  Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η σύσταση “Αναπτυξιακής” Ανώνυμης Εταιρείας με μετοχικό κεφάλαιο 2 εκατομμυρίων ευρώ και στην οποία εκχωρείται το σύνολο σχεδόν των δραστηριοτήτων του Δήμου. Μάλιστα, η πλειοψηφία των μελών Διοικητικού Συμβουλίου της συγκεκριμένης “αναπτυξιακής” θα είναι μη αιρετοί και θα προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. 

   Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ, διευκολύνοντας την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της.

  Το γεγονός μάλιστα, ότι η Δημοτική Αρχή, επιδεικνύει βιασύνη στην επαναφορά συνεδριάσεων σε “ημικανονικές” συνθήκες, δηλαδή και με δυνατότητα φυσικής παρουσίας Δημοτικών Συμβούλων και μέσω τηλεδιάσκεψης, δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή της να επικαλεστεί μια κάποια δημοκρατική επίφαση στη λήψη των συγκεκριμένων αποφάσεων, που έρχονται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

 Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, μέσα και έξω από Δημοτικό Συμβούλιο. Να αποκαλύπτουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, όποια μορφή και έκφραση κι αν έχουν. Στην κατεύθυνση αυτή, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να κινητοποιήσουμε ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, για την ακύρωση στην πράξη των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών και μέτρων απ’ όπου κι αν προέρχονται. «

 

   

Απόψεις

Αθλητικά

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα εκκινήσει πρώτος στο αυστριακό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, αφού στα σημερινά δοκιμαστικά που έγιναν υπό βροχή στην πίστα του...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων