Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Γιώργος Κοτρωνιάς : ''Δημιουργείται ένα νέο ψηφιακό και αποτελεσματικό ασφαλιστικό σύστημα ''

 

 

 

O Βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς μίλησε  στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το Σ/Ν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)» . Μεταξύ αλλων ο βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε τα εξής  :

 « Με την παρούσα μεταρρύθμιση δημιουργείται ένα νέο ψηφιακό και αποτελεσματικό ασφαλιστικό σύστημα το οποίο, εν πρώτοις ευθυγραμμίζεται με τις συνταγματικές αρχές, αποκαθιστά τη δικαιοσύνη, ενισχύοντας τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του συστήματος και ακυρώνει το δυσανάλογο οικονομικό βάρος που επιβλήθηκε σε ένα σημαντικό παραγωγικό και δημιουργικό κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας.

Το νομοσχέδιο ευθυγραμμίζεται με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επανασχεδιάζει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ενθαρρύνοντας συγχρόνως την ανάπτυξη της οικονομίας.
Εκσυγχρονίζεται και βελτιώνεται η διαδικασία από το στάδιο της αίτησης έως το στάδιο της έκδοσης της συνταξιοδοτικής απόφασης, επιτυγχάνεται η άμεση και ταυτόχρονη απονομή όλων των παροχών (κύρια σύνταξη, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ.).

Θεσπίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας  η ψηφιακή σύνταξη που αποσκοπεί να αποτελέσει εμβληματική μεταρρύθμιση προς την κατεύθυνση, αφενός της αναβάθμισης λειτουργίας του e-Ε.Φ.Κ.Α και αφετέρου της ελαχιστοποίησης του απαραίτητου χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών της απονομής της σύνταξης…….»

 

 

   

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness