Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιώργος Κοτρωνιάς : ''Περιμένουμε το βέλτιστο από το Υπουργείο για να διασωθεί η ΛΑΡΚΟ ''

 
"...Η ΛΑΡΚΟ για πολλά χρόνια και με ευθύνη πολλών διοικήσεων και κυβερνήσεων συσσωρεύει χρέη και τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σε οριακό σημείο κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή με λουκέτο'' τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοτρωνιάς .
Για όλους εμάς, που ζούμε με τους εργαζόμενους για πολλά χρόνια και με τα 12.000 δορυφορικά επαγγέλματα που κινούνται γύρω από την ΛΑΡΚΟ, σημείωσε ο κ. Κοτρωνιάς , μία στρατηγικής σημασίας βιομηχανία για την χώρα μας και με την υπόθεση ότι το μη χείρον, που είναι η διακοπή λειτουργίας και η ανεργία όλων αυτών, περιμένουμε το βέλτιστο από το Υπουργείο, το οποίο, ασφαλώς, πρέπει να δείξει την απαραίτητη επιμέλεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ώστε και η ΛΑΡΚΟ να διασωθεί, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και οι εργαζόμενοι, είτε στη νέα επιχείρηση, είτε με μετατάξεις στο ευρύτερο Δημόσιο, να συνεχίσουν να εργάζονται προς όφελος της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας των τριών νομών.  Για όσους δεν μπορεί να βρεθεί άλλη λύση , ο κ. Κοτρωνιάς πρότεινε να γίνει πρόβλεψη πρόωρης συνταξιοδότησης ή υπαγωγής σε προγράμματα του ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που πλησιάζουν τη συνταξιοδότηση. 
Σύμφωνα με τον βουλευτή Φθιώτιδας ''η  Νέα Δημοκρατία  με συγκεκριμένες και τολμηρές πρωτοβουλίες δρομολόγησε μια διαδικασία εξεύρεσης λύσης η οποία, είτε κάποιος συμφωνεί, είτε διαφωνεί, αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί αν, πράγματι, θέλουμε λύση και αν πράγματι νοιαζόμαστε για τους εργαζόμενους, εκτός αν κλείνουμε τα μάτια και κάνουμε λαϊκισμό''.
''Δεν υπάρχει αμφιβολία , πρόσθεσε στην ομιλία του ο κ. Κοτρωνιάς ότι, όσοι καταγόμαστε από την περιοχή ζούμε τα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα της επιχείρησης και ασφαλώς βλέπουμε τις προσπάθειες για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ με την μεθοδολογία που ακολουθείται, η οποία φαίνεται ότι είναι η μόνη πρόσφορη και ίσως αναγκαστική, μιας και βρισκόμαστε στο και πέντε, αφού η έλλειψη συντήρησης, τα θανατηφόρα ατυχήματα, τα χρέη προς όλους, καθιστούν την βιομηχανία μια βιομηχανία χωρίς μέλλον.
Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν με τον τρόπο που βλέπει τη διάσωση η Κυβέρνηση, όμως μεγαλύτερη σημασία έχει το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι : λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και εργασία για τους εργαζόμενους .
Κανένας, ούτε το κράτος, ούτε καμμία Τράπεζα, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να ενισχύσει σήμερα οικονομικά τη ΛΑΡΚΟ''.
 
 
 

    

Αθλητικά

randomness