Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιορτάσθηκαν τα “Παπαρόδεια 2022” στο Δισπηλιό Καστοριάς -Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών και 50 μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «Αινιάνες»

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δισπηλιού τίμησε σήμερα την 81η επέτειο της ηρωικής θυσίας του Τχη Ιωάννη Παπαρρόδου, του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Βενετσάνου και των 11 συμπολεμιστών τους που έπεσαν μαχόμενοι εναντίον των Γερμανών εισβολέων την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 1941 στο Δισπηλιό Καστοριάς.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Συλλειτουργία, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Δισπηλιού, από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών και Καστορίας κ.κ. Καλλίνικο. Ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Τχη (ΠΒ) Ι. Παπαρρόδου. Έπειτα, στην κεντρική πλατεία, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Σύλλογο «Αινιάνες» από την Υπάτη Λαμίας (γενέτειρα του Ταγματάρχη) και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού.

Συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, του Δήμου Καστοριάς, του 15ου Συντάγματος Πεζικού και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α).
Εκτός από τις τοπικές αρχές στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 50 μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «Αινιάνες», συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Λαμιέων κ. Κωνσταντίνο Ξεφλούδα, ως εκπρόσωπο του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, η Πρόεδρος του Δ.Δ. Υπάτης κ. Βασιλική Παπανάγνου, ο επίτιμος Δημότης της Υπάτης και του Δήμου Λαμιέων, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου κ. Γεώργιος Κακάβας, η Πρόεδρος των εν Αθήναις Υπαταίων «Ο Άγιος Ηρωδίων» κ. Ελένη Φωτιάδου και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «Αινιάνες» κ. Μαρία Λαϊνά.