Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

H ακτινογραφία του τουριστικού τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι!

Οι επισκέψεις καθώς και οι τουριστικές εισπράξεις συνολικά, στις 13 Περιφέρειες της χώρας, αυξήθηκαν κατά 23%, την περίοδο 2016-2018, ενώ η μέση δαπάνη ανά επίσκεψη διατηρήθηκε σχεδόν στα ίδια επίπεδα, στα 449 ευρώ. Ουραγός παραμένει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). 

Η έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα αφορά τις επιδόσεις κάθε Περιφέρειας στον αγώνα δρόμου για την προσέλκυση τουριστών: αύξηση της επισκεψιμότητας (αφίξεις, διανυκτερεύσεις, πληρότητα ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων), την επισκεψιμότητα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, τους βασικούς δείκτες απόδοσης των ξενοδοχείων καθώς και τις προβλέψεις του εκάστοτε Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου στον τουρισμό, όπου αυτό έχει θεσμοθετηθεί.Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Σαββάτου 15 - Κυριακής 16 Φεβρουαρίου.

 

 

   

Απόψεις

Θέλω να πέσω για ύπνο και να ξυπνήσω παραμονή Δεκαπενταύγουστου, απ’ τα πανηγύρια του γιου μου για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών.Να έχουν γίνει τα καρπούζια.Ο...