Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χάος στην Εθνική Οδό--Ουρές χιλιομέτρων απο ΙΧ και Φορτηγά αυτοκίνητα -Απέκλεισαν τα διόδια Αγιας Τριάδας οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων

Χάος στην Εθνική Οδό απο την κινητοποίηση των κατοίκων των Καμένων Βούρλων που αντιδρούν στην αιφνιδιαστική απόφαση φιλοξενίας 36 ασυνόδευτων παιδιών σε ξενοδοχείο της Λουτρόπολης . Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο , με τους κατοίκους να κλείνουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας . Μπροστάρης στις κινητοποιήσεις ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης . Προκαταρρκτική εξέταση για το κλείσιμο των σχολείων και της εθνικής οδού διέταξε ο Εισαγγελέας Λαμίας καλώντας το  Δήμαρχο για να δώσει εξηγήσεις για τις κινητοποιήσεις και τους αποκλεισμούς . Λάδι στη φωτιά που αναψε στα Καμένα Βούρλα ρίχνει με δηλώσεις του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης , ο οποίος μίλησε για ακραία φαινόμενα αντίδρασης . Οι δηλώσεις Μηταράκη εξαγρίωσαν τους κατοίκους των Καμένων Βούρλων , οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν περισσότερο τον αγώνα τους.

 ''Δεν είμαστε αφιλόξενοι , ουτε ρατσιστές '' απαντά στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης . ''Είμαστε απλά οι υπεύθυνοι αυτού του τόπου και επιδιώκουμε την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών μας . Το αποδείξαμε αλλωστε πριν τέσσερα χρόνια οταν εμείς απο τους πρώτους Δήμους της Φθιώτιδας φιλοξενήσαμε πρόσφυγες και μετανάστες για μεγάλο χρονικό διάστημα , σε σωστά διαμορφωμένο χώρο , στο ξενοδοχείο ''Λεβέντη '' σημειώνει ο κ. Συκιώτης . Αντιδράσαμε στην  κίνηση εγκατάστασης μεταναστών στη πόλη μας , υπογραμμίζει ο κ. Συκιώτης , γιατί εγινε εν αγνοία μας και χωρίς σχεδιασμό . Εγινε σε ακατάλληλη θέση , δέκα μόνο μέτρα απο τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου στο κέντρο της εμπορικής ζωής της Λουτρόπολης .  Εγινε μέσω ΜΚΟ που δεν εδινε κανένα στοιχείο για τους μετανάστες . Σύμφωνα με το Δήμαρχο Καμένων Βούρλων ''οι αιφνιδιαστικές κινήσεις των ΜΚΟ δημιούργησαν ανασφάλεια και θυμό στην τοπική κοινωνία γιατί αποφάσισαν για μας χωρίς εμάς'' . 

Φωτογραφίες

   

randomness