Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις στη Στερεά εκτός χρηματοδότησης σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

 
Στη διακριτική ευχέρεια της Περιφέρειας τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα απαντά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκώτης .
Στην ερώτησή του για τον  αποκλεισμό των ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, αλλά και των νέων επιχειρήσεων από τις ενισχύσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης , με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα  ΕΣΠΑ κ. Σκάλκου).
 Στην απάντησή του το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθιστά σαφές ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχε τη διακριτική ευχέρεια να τροποποιήσει τους όρους του προγράμματος σε διάφορους τομείς (ΚΑΔ, ποσά, τρόπος ενίσχυσης, κριτήρια αξιολόγησης, επιλεξιμότητα δικαιούχων), γεγονός που επιβεβαιώνεται αφού τα ανώτερα ποσά ενισχύσεων διαφοροποιούνται από περιφέρεια σε περιφέρεια, χωρίς όμως οι περιφέρειες να αλλάξουν κάτι σε σχέση με τα υπόλοιπα κριτήρια (τα οποία και αποτελούν λόγο αποκλεισμού).
 Ακόμα και για την πρόβλεψη ποσόστωσης επί των διατιθέμενων πόρων του προγράμματος μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις, ατομικές και εταιρικής μορφής που δεν απασχολούν προσωπικό, το Υπουργείο αναφέρει ρητά ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε περιφέρειας (π.χ. για το αν οι επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό θα έπαιρναν ένα ποσοστό των χρημάτων)
 Αναφορικά με τις νέες επιχειρήσεις, όσες δηλαδή έκαναν έναρξη μετά την 1-1-2019, το Υπουργείο υπογραμμίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις αυτές στις ενισχύσεις για όποια περιφέρεια το επιθυμεί ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες και συγκεκριμένα είτε α) αξιοποίηση του Προσωρινού πλαισίου και κοινοποίηση στην ΕΕ για έγκριση είτε β) έκδοση πρόσκλησης με διαφορετικό πλαίσιο θεσμικών ενισχύσεων για το οποίο δεν χρειάζεται κοινοποίηση και έγκριση από την ΕΕ, ενώ δεν υπάρχει και χρονικός περιορισμός στη χορήγηση των ενισχύσεων. Για βιασύνη και παραλείψεις που οδηγούν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις εκτός χρηματοδότησης σε μια πολύ δύσκολη περίοδο , κατηγορεί την Περιφέρεια ο βουλευτής Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ .

    

Απόψεις

Αθλητικά

Με δύσκολες νίκες έκλεισαν τον πρώτο γύρο της Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου και Λειψία, με τους «Βαυαρούς» να διατηρούν το «μαξιλαράκι ασφαλείας» του +4 από τη βασική...
randomness