Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χωρίς μεγάλη συμμετοχή η περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΔΗΣΥ στη Λαμία

Mε μικρή συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία η περιφερειακή συνδιάσκεψη  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης . 

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι απο το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τη ΔΗΜΑΡ, οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία  και στελέχη απο τον ευρύτερο χώρο  της κεντροαριστεράς . Οπως τόνισαν στις παρεμβάσεις τους οι ομιλητές στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι σε αυτό το συνέδριο να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της κοινωνίας πέρα απο κομματικές ταυτότητες .

Στη σημερινή περιφερειακή συνδιάσκεψη επιχειρήθηκε απο τους οργανωτές να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση  για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια , για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις , τις θέσεις εργασίας, το κοινωνικό κράτος,  αλλά και για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. ''Προχωρούμε σε ένα Συνέδριο που το περιεχόμενο και οι  αποφάσεις  τουαφορούν πρώτα και πάνω από όλα την Ελληνική Κοινωνία '' επεσήμαναν στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές .

«Είμαστε σήμερα εδώ για να ακούσουμε τους φορείς και την κοινωνία και να διαμορφώσουμε μαζί μια πρόταση για την ανάκαμψη της πατρίδας. Είμαστε εδώ στον  δρόμο για το συνέδριο μας που το περιεχόμενο του και οι αποφάσεις του πρέπει  να αφορούν την κοινωνία » τόνισε στην  τοποθετησή του  ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Φθιώτιδα κ. Γκούβας που μαζί με την πρώην Υπουργό Κατερίνα Μπατζελή συντόνισαν τις εργασίες της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης .

 «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη διαμορφώνει το «Πρόγραμμα  Ελλάδα ,  πρόγραμμα-πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επανεκκίνηση της οικονομίας της.

Στην διαμόρφωση της πρότασης μας δίνουμε κεντρική θέση στον περιφερειακό σχεδιασμό. Δηλαδή, στον σχεδιασμό της ανάπτυξης από κοινού με τους φορείς της περιφέρειας και την κοινωνία των πολιτών. Την Περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τις επιστημονικές ενώσεις, τις επαγγελματικές οργανώσεις και τους συνδικαλιστικούς φορείς κάθε τόπου » υπογράμμισε η Κατερίνα Μπατζελή .

Οι φορείς που τοποθετήθηκαν δια των εκπροσώπων τους κατέθεσαν σκέψεις και προτάσεις για μια  σειρά ζητημάτων που αφορούσαν την οικονομία ,την φορολογία , την δικαιοσύνη , την λειτουργία της Δημοκρατίας την ανάπτυξη της Περιφέρειάς , τα Ιαματικά  .Παραγωγοί  , αγρότες, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή  μετέφεραν τα προβλήματα  τους και τις προτάσεις τους ζητώντας να ανοίξει πραγματικά ένας μεγάλος διάλογος για όλα τα ζητήματα αλλά να ληφθούν υπ όψιν  οι προτάσεις τους .

Την περιφερειακή συνδιάσκεψη τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Μπίστης , ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραίσκος και  ο πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Πέτρος Λάμψας . Παρόντες ηταν ακόμη ο πρώην βουλευτής  Νίκος Τσώνης και ο Θωμάς Στάικος  .

Φωτογραφίες