Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Επιτροπή του αρθρου 18 ακύρωσε την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που αφορά την τροποποίηση του τεχνικού προγράματος

Με απόφαση  της επιτροπής του άρθρου 18 ακυρώνεται η απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που αφορά την τροποποίηση του τεχνικού προγράματος , το οποίο χρηματοδοτείται απο παρακράτηση 20% των πιστώσεων των περιφερειακών ενοτήτων και προορίζονται για επενδύσεις . Κατά της απόφασης είχε προσφύγει η Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά» Κατερίνα Μπατζελή , θεωρώντας οτι δεν μπορεί να εγκριθεί 
μια απόφαση που έλαβε 19 θετικές και 27 αρνητικές ψήφους.


  Η  αιτιολόγηση απλή. Δεν υπάρχει πλειοψηφία.  Η προσφυγή της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας είχε υποβληθεί στις  7-11-19 για και τελικά με  ''δικαστική απόφαση'' , κατάφεραν να αποδείξουν  ότι το 27  είναι μεγαλύτερο από το 19 ! !

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στις 21 Οκτωβρίου 2019 , οπου συζητήθηκε το θέμα , υπέρ της εισήγησης είχαν ψηφίσει  19 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου  και κατά της εισήγησης ψήφισαν 27 μέλη. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Σανίδας επικαλούμενος τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 8 του Ν. 4623/2019 ( ΦΕΚ-Α 134/2019) θεώρησε ότι το εν λόγω θέμα εγκρίθηκε.

Η απόφαση της Επιτροπής του αρθρου 18 είναι η πρώτη παρενέργεια των αλλαγών του Κλεισθένη απο τη σημερινή κυβέρνηση και τον υπουργό   Τάκη θεοδωρικάκο, αλλαγές  που εγιναν με το πρ'πσχημα ''να διευκολύνουν την κυβερνησιμότητα των δήμων και των Περιφερειών , έτσι ώστε δήμαρχοι και Περιφερειάρχες  οι οποίοι εκλέχτηκαν, αλλά δεν έχουν πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια , να διευκολυνθούν να πάρουν αποφάσεις για να μπορέσουν οι δήμοι και οι Περιφέρειες  να κυβερνηθούν''.

 

Η απόφαση της Επιτροπής του αρθρου 18 που αφορά το τεχνικό πρόγραμμα του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς φαίνεται να δικαιώνει εκείνες τις φωνές που απο τη πρώτη στιγμή , χαρακτήριζαν  ολέθριο σφάλμα να τροποποιείται ένα σύστημα οργάνωσης κάποιου θεσμού πριν αυτό εφαρμοστεί. Ο αντίλογος στις τροποποιήσεις Θεοδωρικάκου ηταν οτι τα  συστήματα εφαρμόζονται, καταγράφονται οι αρνητικές επιπτώσεις και οι θετικές συνέπειές τους, ώστε να είναι δυνατή η βελτίωσή τους. Αν κατά την έναρξη εφαρμογής ενός συστήματος αλλοιωθούν κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά του, το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί διοικητικό χάος είναι ορατό.

 

 

 

 

Φωτογραφίες