Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Η Επιτροπή του αρθρου 18 ακύρωσε την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που αφορά την τροποποίηση του τεχνικού προγράματος

Με απόφαση  της επιτροπής του άρθρου 18 ακυρώνεται η απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που αφορά την τροποποίηση του τεχνικού προγράματος , το οποίο χρηματοδοτείται απο παρακράτηση 20% των πιστώσεων των περιφερειακών ενοτήτων και προορίζονται για επενδύσεις . Κατά της απόφασης είχε προσφύγει η Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά» Κατερίνα Μπατζελή , θεωρώντας οτι δεν μπορεί να εγκριθεί 
μια απόφαση που έλαβε 19 θετικές και 27 αρνητικές ψήφους.


  Η  αιτιολόγηση απλή. Δεν υπάρχει πλειοψηφία.  Η προσφυγή της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας είχε υποβληθεί στις  7-11-19 για και τελικά με  ''δικαστική απόφαση'' , κατάφεραν να αποδείξουν  ότι το 27  είναι μεγαλύτερο από το 19 ! !

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στις 21 Οκτωβρίου 2019 , οπου συζητήθηκε το θέμα , υπέρ της εισήγησης είχαν ψηφίσει  19 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου  και κατά της εισήγησης ψήφισαν 27 μέλη. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Σανίδας επικαλούμενος τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 8 του Ν. 4623/2019 ( ΦΕΚ-Α 134/2019) θεώρησε ότι το εν λόγω θέμα εγκρίθηκε.

Η απόφαση της Επιτροπής του αρθρου 18 είναι η πρώτη παρενέργεια των αλλαγών του Κλεισθένη απο τη σημερινή κυβέρνηση και τον υπουργό   Τάκη θεοδωρικάκο, αλλαγές  που εγιναν με το πρ'πσχημα ''να διευκολύνουν την κυβερνησιμότητα των δήμων και των Περιφερειών , έτσι ώστε δήμαρχοι και Περιφερειάρχες  οι οποίοι εκλέχτηκαν, αλλά δεν έχουν πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια , να διευκολυνθούν να πάρουν αποφάσεις για να μπορέσουν οι δήμοι και οι Περιφέρειες  να κυβερνηθούν''.

 

Η απόφαση της Επιτροπής του αρθρου 18 που αφορά το τεχνικό πρόγραμμα του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς φαίνεται να δικαιώνει εκείνες τις φωνές που απο τη πρώτη στιγμή , χαρακτήριζαν  ολέθριο σφάλμα να τροποποιείται ένα σύστημα οργάνωσης κάποιου θεσμού πριν αυτό εφαρμοστεί. Ο αντίλογος στις τροποποιήσεις Θεοδωρικάκου ηταν οτι τα  συστήματα εφαρμόζονται, καταγράφονται οι αρνητικές επιπτώσεις και οι θετικές συνέπειές τους, ώστε να είναι δυνατή η βελτίωσή τους. Αν κατά την έναρξη εφαρμογής ενός συστήματος αλλοιωθούν κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά του, το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί διοικητικό χάος είναι ορατό.

 

 

 

 

Φωτογραφίες

   

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness