Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Μητρόπολη Φθιώτιδος ανεγείρει το Διοικητικό - Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα

Το Διοικητικό - Πνευματικό Κέντρο της Μουάντζα θα ανεγείρει η Μητρόπολη Φθιώτιδας. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα της Τανζανίας κ. Ιερώνυμος κατά την τριήμερη παραμονή του στη Λαμία, ως φιλοξενούμενος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, αναχωρώντας για την πατρίδα του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικόλαο για την συμπαράσταση της Μητροπόλεως στο επίπονο Ιεραποστολικό του έργο και συγκεκριμένα στην ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Μουάνζα, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και εγκαινιάστηκε από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο τον Β'.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος υποσχέθηκε στον Ιθαγενή Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, ότι η Μητρόπολη Φθιώτιδος με τον φιλόθρησκο λαό της θα συνεχίσει την ολοκλήρωση του έργου με την ανέγερση του Μητροπολιτικού Διοικητικού και πνευματικού Κέντρου στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου.

Τη δαπάνη θα αναλάβει αποκλειστικά η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος, η οποία ήδη κινητοποιείται για την συγκέντρωση των χρημάτων. Ο κ. Ιερώνυμος έφερε τα σχέδια του νέου έργου, τα οποία παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας.

Το Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα θα περιλαμβάνει: αίθουσα διαλέξεων και εκκλησιαστικών εκδηλώσεων, κατοικία του Μητροπολίτη, γραφεία της Μητροπόλεως, ξενώνα φιλοξενίας, χώρο για την ίδρυση Ραδιοφωνικού Σταθμού και άλλους χώρους απαραιτητους για την Ιεραποστολική δραστηριότητα της Μητροπόλεως.

Η θεμελίωση του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου μετά την Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερώνυμο, παρουσία των αρχών, του Ιερού κλήρου και του λαού της Μουάνζα.

Η Μητρόπολη Φθιώτιδας δημοσιεύει το σχέδιο του έργου και προτρέπει οσους επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά, να καταθέσουν την δωρεά τους στο λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης : 396/ 296232-22 με την ένδειξη : «Υπέρ του Αγίου Νικολάου Μουάνζα».

 

Φωτογραφίες