Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής για το δεύτερο lockdown

 

Με μια φράση του Ανδρέα Παπανδρέου οτι «Μπροστά στην αρρώστια και τον θάνατο δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί» , υποδέχεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής το δεύτερο lockdown , χωρίς να παραλείπει να αναφερθεί και στις κυβερνητικές ευθύνες που οδήγησαν στην επιδείνωση της κατάστασης.

Η ανακοίνωση :

''Δυστυχώς, η Ελλάδα εισέρχεται σε δεύτερο, λίγες ημέρες μετά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή απαιτούνται ψυχραιμία, ενότητα και πειθαρχία για να νικήσουμε τον κοινό μας εχθρό που είναι ο κορωνοϊός.

Δεν μπορούμε όμως να μην αναφερθούμε στις κυβερνητικές ευθύνες που οδήγησαν στην επιδείνωση της κατάστασης : Άνευ όρων άνοιγμα συνόρων, περιορισμένα τεστ, ανικανότητα στήριξης του ΕΣΥ, καθυστερημένη ενεργοποίηση πρωτοβάθμιας φροντίδας, συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σχολεία, αδιαφορία για γηροκομεία, κλειστές δομές μεταναστών και κοινωνικής φροντίδας. Κι όλα αυτά ενώ οι επιστήμονες τόνιζαν διαρκώς ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα είναι πιο απειλητικό από το πρώτο.

Φυσικά, έχουν ευθύνες και όσοι αρνήθηκαν ή αδιαφόρησαν για τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής προστασίας και αυτοί που τους ανέχθηκαν.

Απαιτούνται τολμηρές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ και τη γενναία οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των πολύ μικρών και μικρομεσαίων, των αγροτών και των νέων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και ένα ζοφερό εργασιακό μέλλον.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει εγκαίρως σειρά ρεαλιστικών και άμεσα εφαρμόσιμων προτάσεων και θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να μας ακούσει και να αφήσει τα ημίμετρα και την επικοινωνιακή διαχείριση.

Σε αυτή τη μάχη που αφορά ανθρώπινες ζωές, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί, όπως πράξαμε και την Άνοιξη ώστε να ξαναβγούμε νικητές. Όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, «Μπροστά στην αρρώστια και τον θάνατο δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί».

 

    

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness