Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών εορτάζεται σήμερα σε όλον τον κόσμο

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών εορτάζεται από το 1965 σε όλον τον κόσμο κάθε 12η Μαΐου, προς τιμή της Φλώρενς Νάιτινγκέιλ, της Βρετανίδας πρωτοπόρου Νοσηλεύτριας που επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα, με το έργο της να θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

 

Διαχρονικά, ο ρόλος του Νοσηλευτή αναβαθμίζεται μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και αναγνωρίζεται διεθνώς η προσφορά του, καθώς διανύουμε το Διεθνές έτος Νοσηλευτών και Μαιών.

 

Οι Νοσηλευτές, ως επαγγελματίες υγείας, προσφέρουν με το έργο τους και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους υψηλού επιπέδου νοσηλευτική φροντίδα στην πρόληψη, αντιμετώπιση και προαγωγή της υγείας. Οι Νοσηλευτές με επίκεντρο τον άνθρωπο – ασθενή, ειδικά την εποχή της Πανδημίας, πολλές φορές υπερβαίνουν εαυτόν και με την καθημερινή τους προσφορά διασφαλίζουν και υποστηρίζουν το σύστημα υγείας.

 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχοντας υπόψη τον διαχρονικά αναντικατάστατο ρόλο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, εκφράζει τον αμέριστο σεβασμό, την βαθειά εκτίμηση και την υποστήριξη προς όλο το Νοσηλευτικό προσωπικό, αναγνωρίζοντας το ειδικό βάρος με το οποίο αναβαθμίζουν την παροχή Υπηρεσιών Υγείας.

 

 

 

 

 

Ανδρέας Ι. Κολοκυθάς

Αναπληρωτής Διοικητής

   

Απόψεις

randomness