Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας : Χάθηκε η ευκαιρία για συζήτηση και ενημέρωση στο ζήτημα του εμβολιασμού κατά του COVID

Xάθηκε η ευκαιρία με την παρουσία του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στη Λαμία  να γίνει μια καλόπιστη και παραγωγική συζήτηση και ενημέρωση σε ότι αφορά το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του COVID . Την αποψη αυτή εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας πιστεύοντας οτι ηταν μια ευκαιρία αφενός μεν για το πώς θα ενημερωθούν υγειονομικοί και πολίτες ,ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις και ανησυχίες υπάρχουν , αφετέρου για το σχέδιο συντονισμού και συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων ( νοσοκομείο , Κ.Υ , Ιατρικός Σύλλογος , Δήμοι , Περιφέρεια ), προκειμένου να εξασφαλισθεί ο αποτελεσματικός και γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού της Φθιώτιδας .Στα θετικά της επίσκεψης ο Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί

  • τη δημιουργία και τη λειτουργία των νέων κλινών ΜΕΘ COVID , καθώς και την πρόθεση του Υπουργείου για ανάπτυξη και νέων στο νοσοκομείο μας. Είναι σίγουρα μία σημαντική προσφορά και μία παρακαταθήκη για την περιοχή μας , οπως αναφέρει στην ανακοινωσή του , για να είναι όμως άμεσα λειτουργικές ''θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο επιπλέον εξιδεικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα τις στελεχώσει'' .

  • Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τις απλές κλίνες COVID , όπου και εκεί είναι επιτακτική η ενίσχυσή τους με επιστημονικό προσωπικό. Πάνω σε αυτό , ελπίζουμε να υπήρξε σαφής δέσμευση από πλευράς Υφυπουργού στη Διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας , προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου .Ο Ιατρικός Σύλλογος χαιρετίζει επίσης , την ανακοίνωση από τον Υφυπουργό Υγείας των 1420 νέων θέσεων ιατρών για το Εθνικό Σύστημα . ''Πιστεύουμε να αφορούν κυρίως μόνιμες θέσεις και όχι μόνο επικουρικό προσωπικό . Θα θέλαμε όμως να ακούσουμε τις σκέψεις του Υπουργείου και για τους ήδη υπηρετούντες ιατρούς στο ΕΣΥ , μόνιμους και επικουρικούς , οι οποίοι εργάζονται καθημερινά σε επίπεδο εφημερίας έχοντας ξεπεράσει τα όρια της σωματικής και ψυχικής τους αντοχής .Συμφωνούμε απόλυτα με την τοποθέτησή του ότι σε αυτές τις περιστάσεις Δημόσιες και Ιδιωτικές Υγειονομικές Δομές ενώνουν δυνάμεις . Όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε τι θα επακολουθούσε για τα νοσοκομεία μας , αν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους αύριο. Ωστόσο δεν υπήρξε κάποια εικόνα για το πώς η πολιτεία θα ενθαρρύνει και θα στηρίξει τη λειτουργία τους , ώστε να αποτελέσουν ανάχωμα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας''.

 

 

    

Απόψεις

randomness